19.9.2022 22:00

Το παιχνίδι της μοίρας: Στην θέση του πατέρα του 32 χρόνια μετά- Απο την Τρίπολη στη Χίο

Ένα παιχνίδι της μοίρας επιφύλασσε φέτος η μετάθεση του Δκτη της Στρατιωτικής Μουσικής Χίου, του Τριπολίτη Αλέξιου Αμπατζή.

Όταν του ανακοινώθηκε η μετάθεση για το που θα πάει αν και εκείνος υπολόγιζε στην Λήμνο τελικά ούτε ο ίδιος δεν το πίστευε όταν άκουσε ότι αναλαμβάνει Διοικητής στην Χίο..

Χωρίς να γνωρίζει η Διεύθυνσή του το πόσο σημαντική είναι απο άποψη αναμνήσεων η Χίος τον έστειλε στην κατάλληλη θέση, λίγο πριν ολοκληρώσει την στρατιωτική του ζωή και σταθμός η Χίος αφού είναι η τελευταία μετάθεση, εκεί όπου ξεκίνησε.

Πριν 32 χρόνια το 1990 ο πρώτος Διοικητής στην Στρατιωτική Μουσική της Χίου ήταν ο πατέρας του ο αείμνηστος Εμμανουήλ Αμπατζής ο οποίος επίσης πήρε μετάθεση απο την Τρίπολη.

Ο νυν διοικητής και γιός του Αλέξιος Αμπατζής ήταν μαζί του στην μετάθεση το 1990 στην Χίο και μετά παρουσιάστηκε στην Τρίπολη το 1991.

"Το 1992-1993 πήγα στο μπαμπά μου στην Χίο όπου ήμουν μαθήτρια του 2ου Λύκειου Χίου. Εκανα πολλές παρέες που τις διατηρώ μέχρι σήμερα

Θυμάμαι το μπαμπά μου το πόσο αγαπούσε την Χίο

Θυμάμαι που δεν υπήρχε κτίριο να στεγάσει την στρατιωτική μουσική και ο ίδιος μαζί με το προσωπικό και τους στρατιώτες του χωρίς να υπολογίζει ότι είναι Διοικητής να γυρνάει στα ΣΟΑ που μέναμε με λερωμένη απο τα τσιμέντα την στολή γιατί προσπαθούσαν να φτιάξουν το κτίριο.

Με πολύ χαρά ο αδερφός μου είπε ότι ακόμα και το φυτό που διακοσμεί την στρατιωτική μουσική και φύτεψε ο μπαμπάς μου το βρήκε στην θέση του

Σίγουρα ο πατέρας μου τον καμαρώνει απο ψηλά όπως εμείς απο την Τρίπολη. Είναι ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας

Ο πατέρας μας πάντα έλεγε "όπου γη και πατρίς"", ανέφερε η κόρη του αείμνηστου Ανχη Εμμανουήλ Αμπατζή, δημοσιογράφος Βάλια Αμπατζή.

"Όταν άκουσα το που πάω δεν το πίστευα, έλεγα δε μπορεί θα παω στο μέρος που ξεκίνησα εγώ και πρώτος διοικητής ήταν ο πατέρας μου

Όταν έφτασα στο κτίριο της μουσικής η συγκίνηση ήταν μεγάλη και τα βρήκα όπως τα είχε αφήσει ο πατέρας 32 χρόνια μετά

Είναι η τελευταία μου μετάθεση που θα κλείσω την στρατιωτική μου ζωή

Είμαι περήφανος που υπηρετώ στην Χίο, είμαι ανάμεσα σε υπέροχους κατοίκους που με υποδέχτηκαν θερμά στο νησί τους

Και εγώ την σειρά μου θα βάλω ένα λιθαράκι σε αυτή την υπέροχη μουσική. Επίσης έχει καταπληκτικούς συναδέλφους.

Για έναν στρατιωτικό είναι τιμή να υπηρετεί σε έναν νησί σαν τη Χίο", δήλωσε ο Αλέξης Αμπατζης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ