7.1.2024 9:24

Τιμή σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες του Στρατού από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Χίου

Με πλήρη εκπροσώπηση των Αρχών της Χίου, Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε ( μετά τη ρίψη του Σταυρού και τον Αγιασμό των υδάτων στο Λιμάνι της Χίου ) στις 11.30 το πρωί των Θεοφανείων 6 Ιανουαρίου 2024, εκδήλωση ευλογίας και κοπής της Αγιοβασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Χίου, συνδυασμένη με τιμητικές βραβεύσεις σε εξέχοντα και αγαπητά στελέχη του Στρατεύματος, στην αίθουσα τελετών του 1ου Γυμνασίου (Αρρένων) Χίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και κατά τον χαιρετισμό του προς την εκδήλωση και το ακροατήριο, που γέμισε όλη τη μεγάλη αίθουσα του σχολείου, μίλησε τονίζοντας, ότι όσο είμαστε στραμμένοι προς το Φως του Χριστού όλα είναι καλά και στέρεα... και ευχήθηκε το 2024 να είναι έτος Φωτός. Πρόσθεσε, επειδή το ακροατήριο ήταν γεμάτο με Αξιωματικούς του Στρατού, που είναι οι κατ' εξοχήν φύλακες της ασφάλειας της πατρίδας και των συνόρων μας... αναφερόμενος σε φωνές Πολιτικών που ακούστηκαν να λένε, ότι η συνθήκη της Λωζάνης ίσως να χρειάζεται κάποιες αλλαγές... ανταπαντώντας ο Σεβασμιώτατος, είπε επί λέξη, ότι... «καλή είναι η Συνθήκη της Λωζάνης, αν θέλουν να την αλλάξουν, υπάρχει και η Συνθήκη των Σεβρών, ακόμα καλύτερη».

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2024

Αμέσως μετά Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Χίου Παύλος Καλογεράκης, προλόγισε και συντόνισε την εκδήλωση καλώντας με τη σειρά στο βήμα, τους Βουλευτές Χίου, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο μας, που στους χαιρετισμούς τους, υπογράμμισαν την ακεραιότητα και τη μεγάλη σημασία του Στρατού μας, που πάντα φυλά «Θερμοπύλες».

Ακολούθησε παρουσίαση των βιογραφικών των τιμωμένων συμπατριωτών μας Στρατηγών, του εν ενεργεία Υποστράτηγου Μηχανικού Μιχαήλ Κλούβα και του εν ενεργεία Υποστράτηγου Υλικού Πολέμου Αρίστου Περρή, από τον Ταγματάρχη ( ΜΧ ) Αριστοτέλη Σταμούλα... και προβολή φωτογραφιών από την υπηρεσιακή πορεία των τιμωμένων, από τον Έφεδρο Λοχαγό ( ΠΒ ) Ανέστη Βουδούρη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Χίου, Παύλος Καλογεράκης, σε μια σύντομη και εύστοχη για την περίσταση ομιλία του, με θέμα «Η δύναμη του παραδείγματος», είπε πράγματα που αφορούν όλους μας και όχι μόνο το Στρατό και είπε με λίγα λόγια ότι το καθήκον μας πρέπει να το κάνουμε πάντα έτσι κι αλλιώς, κι οτι αυτό πρέπει να περνάει ώς παραδειγματική διδαχή από γενιά σε γενιά, από τις πολύ μικρές ηλικίες ακόμα... για να μη χρειάζεται να κρεμόμαστε κάθε τόσο από το Ελληνικό Φιλότιμο που είναι παγκοσμίως γνωστό και αξιοθαύμαστο.

Μετά την απονομή των τιμητικών θυρεών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Χίου, στους τιμωμένους Στρατηγούς και μετά τις σύντομες ομιλίες τους, που χαιρέτισαν την εκδήλωση, ακολούθησε η απονομή τιμητικού θυρεού και στον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ – «Χίος», Ταξίαρχο Χαράλαμπο Αμπατζίδη, που με την σύντομη και περιεκτική ομιλία του τόνισε, τη στενή και αμφίδρομη σχέση Στρατού και κοινωνίας και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας... υπογραμμίζοντας ότι, κύριο μέλημα του Στρατού, είναι η ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση της Σημαίας στη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Χίου Αικατερίνη Σκόκου, με ευχαριστίες για τη φιλοξενία της εορταστικής τελετής... και με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλλαν όρθιοι όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ