20.9.2013 16:41

Θέλει ακόμη χρόνο και χρήμα

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ MASTER PLAN ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΤΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

Τις εργασίες, τις διαδικασίες και τις πιστώσεις που θα απαιτηθούν προκειμένου ο Λιμένας Μεστών να γίνει λειτουργικός και να πληρεί όλους τους κανόνες για την φιλοξενία πλοίων όλων των τύπων επόπτευσε με επιτόπιο έλεγχο ο Δ/ντης Λιμενικών Υποδομών του αρμόδιου υπουργείου.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, η Δ/νση Λιμένων ζητά πρώτα την τροποποίηση του master plan για το λιμάνι και στη συνέχεια την ολοκλήρωση των υποδομών. «Πρέπει να ακολουθήσουμε μια σειρά από βήματα που θέλω να πιστεύω ότι σε ένα χρόνο θα φανούν και αποτελέσματα σε ένα περίπου χρόνο, όταν θα πρέπει να ξεκινήσουν οι χερσαίες κατασκευές», δηλώνει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης μαν. Κράκαρης στον «π».

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, άμεσα ο ανάδοχος που προέκυψε από το διαγωνισμό του Μαϊου θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες κατασκευής του στεγάστρου που θα μπορεί μελλοντικά να φιλοξενεί τους επισκέπτες του λιμένα. Μεγαλύτερο όμως αγκάθι αποτελεί ο χώρος των χερσαίων εγκαταστάσεων του λιμένα που θα αναπτυχθούν στα απαλλοτριωθέντα οικόπεδα της Περιφέρειας. Εκεί προβλέπεται να ανεγερθεί κτίριο 300-400 τετραγωνικών μέτρων που θα περιλαμβάνει τον τελωνειακό έλεγχο, τον χώρο αφίξεων από χώρες Σένγκεν καθώς και την αίθουσα επιβατών. Τεχνικά όπως περιγράφηκε χθες, το λιμάνι είναι έτοιμο να υποδεχθεί όλους τους τύπους των πλοίων. Όμως προϋπόθεση αποτελεί το γεγονός ότι  ο λιμένας πρέπει να αποκτήσει και τα πιστοποιητικά ασφαλείας που υπολείπονται.

«Την διαδικασία έχουν υπό την ευθύνη τους οι αρμόδιες Δ/νσεις του  υπουργείου και εκείνες εκτελούν τους διαγωνισμούς. Όμως εννοείται πως στην πορεία θα πρέπει να εξευρεθούν και οι πόροι. Δεν είναι μόνο οι μελέτες. Είναι και οι κατασκευές...» επισημαίνει ο Μαν. Κράκαρης.

Πρακτικά το λιμάνι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει διερχόμενα πλοία και δη κρουαζιερόπλοια. Αντίθετα, θα πρέπει να προηγηθούν σε σύντομο σχετικά χρόνο όλες οι εργασίες, για να μπορέσει κάποια στιγμή να αποδώσει η επένδυση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ