25.9.2013 17:49

Θα βρεθεί εταιρία και αεροπλάνο;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΣΑΜΟ- ΧΙΟ- ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 90 ΕΥΡΩ

Πέντε ημέρες προθεσμία έχουν οι ενδιαφερόμενες αεροπορικές εταιρίες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να αναλάβουν την εκτέλεση του επιδοτούμενο δρομολογίου Αθήνα- Χίο- Σάμο και αντίστροφα με τιμή εισιτηρίου 90 ευρώ και 70 ευρώ για τις ειδικές κατηγορίες. Μετά από πολύμηνες διαδικασίες με τη συμμετοχή των Δημοτικών Συμβουλίων Χίου και Σάμου, ο διαγωνισμός δημοσιεύθηκε στον «π» και το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί διαθέσιμος αερομεταφορέας που θα εκτελέσει το δρομολόγιο.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται καθημερινά πρωί και απόγευμα από αεροσκάφη αεριωθούμενα 110 θέσεων όπως προβλέπει ο διαγωνισμός. Στο Δήμο Χίου θα αντιστοιχούν 40 θέσεις καθημερινά, ενώ όποιες από αυτές δεν διατίθενται θα πληρώνονται από το Δήμο. Αντίστοιχα θα ισχύει και για τη Σάμο.

Θα έρθει η ASTRA;

Για την εκτέλεση των δρομολογίων οι δυο Δήμοι έχουν προβλέψει δαπάνες 60.000 ευρώ, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Δεν είναι εξάλλου κρυφό το γεγονός ότι πριν ακόμη βγει ο διαγωνισμός, ο Δήμος Χίου είχε συζητήσεις με την ASTRA AIRLINES προκειμένου να αναλάβει το δρομολόγιο, το ενδιαφέρον της οποίας μένει να επιβεβαιωθεί. Δυσκολίες πάντως θα προκύψουν εξαιτίας του αποκλεισμού των ελικοφόρων αεροσκαφών, τα οποία διαθέτουν αρκετές ελληνικές εταιρίες που λόγω των περιορισμών δεν θα μετάσχουν στο διαγωνισμό. Έτσι, οι μόνες εταιρίες που ενδεχόμενα θα κινηθούν προς την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η ASTRA, η Aerogenesis που έχει πολλά να αποδείξει αναφορικά με την αξιοπιστία της και ίσως και κάποια εταιρία από το εξωτερικό. Πάντως για την ώρα, τα βλέμματα είναι στραμμένα προς την ASTRA...

20 μέρες δοκιμαστικά και βλέπουμε

Ο διαγωνισμός προβλέπει ότι εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια εταιρία, τότε για τις 20 πρώτες μέρες εκτέλεσης δρομολογίων δεν θα επιβαρυνθούν οι Δήμοι με κόστη. Για τις επόμενες 15 ημέρες θα αξιολογηθεί η επιβατική κίνηση και οι Δήμοι διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν το διαγωνισμό εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από τους επιβάτες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ