24.9.2013 7:16

Ταλαίπωρα ζώα – άνθρωποι τέρατα

   Μόλις σε μια εβδομάδα βρέθηκαν στη Χίο: μια σακούλα με πνιγμένα γατιά στο Μερσινίδι. Ένας αποστεωμένος σκύλος, δεμένος σε ένα παρατημένο χωράφι. Άλλος σκύλος εγκαταλειμμένος σε χωριό και αφημένος στη φροντίδα των περιοίκων εφόσον ο ιδιοκτήτης του νοσηλευόταν σε κλινική. Τρία γατιά, στη Χώρα, στα Καρδάμυλα και στη Λαγκάδα, δύο-τριών μηνών, μαθημένα να ζουν σε σπίτι και κοντά σε ανθρώπους, διότι πάρα την άθλια κατάσταση στην οποία βρέθηκαν, υποσιτισμένα και άρρωστα, έτρεχαν να τριφτούν πάνω στα μέλη του Συλλόγου που τα περιέθαλψαν. Προφανώς, κάποιοι τα πήραν, έπαιξαν με αυτά τα παιδιά τους, και όταν τα βαρέθηκαν τα άφησαν στο δρόμο. Δύο σκυλιά, τα μόνα που επιβίωσαν από επτά κουτάβια που γεννήθηκαν πέρσι και τα πυροβόλησαν μαζί με τη μάνα τους, ζουν στο Εμποριός από το φαγητό που τους δίνουν οι τουρίστες στις ταβέρνες. Είναι φοβισμένα (γιατί άραγε;) και δεν πιάνονται. Πως θα επιβιώσουν το Χειμώνα που ο οικισμός είναι ακατοίκητος;

   Το πιο τραγικό περιστατικό αφορά σκύλο που εγκαταλείφθηκε στο Εμποριός. Παρά το γεγονός πως ήταν τρομοκρατημένος και δεν πλησίαζε κανέναν, ένα ζευγάρι Αυστριακών τον εξημέρωσε και θέλησε να τον πάρει στο τέλος των διακοπών ώστε να του προσφέρει μια καλύτερη ζωή. Στο κτηνιατρείο διαπιστώθηκε πως ο σκύλος είχε ταυτότητα. Βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του, στα Λιβάδια, ο οποίος δεν είχε δηλώσει την απώλεια του σκύλου ως όφειλε και θα του υποβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο. Αντί όμως να έρθει να πάρει το ζώο του ή έστω να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση και να τον παραχωρήσει στο ζευγάρι που ήθελε να τον υιοθετήσει, σταμάτησε να απαντά στο τηλέφωνο. Δεν θα τη γλυτώσει όμως έτσι απλά γιατί κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι Νόμοι και σε αυτήν τη χώρα. Δυστυχώς ο σκύλος έχασε την ευκαιρία να πάει ένα σπίτι που θα τον αγαπούν και παραμένει φιλοξενούμενος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ