23.4.2016 8:03

Στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό ο Μ. Βουρνούς

Προσκεκλημένος στην ετήσια συνάντηση των Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας της Επιτροπής των Περιφερειών, στην οποία μετέχει ο Δήμος Χίου μέσω του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία, ήταν ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς. 

 

Στον Δήμαρχο δόθηκε διπλάσιος χρόνος ομιλίας σε σχέση με τους άλλους ομιλητές, προκειμένου να τους παρουσιάσει το ζήτημα του μεταναστευτικού όπως το βιώνει η τοπική κοινωνία. 

 

Ο Μανώλης Βουρνούς παρουσίασε την πολύ καλή προσπάθεια με την οποία όλοι μαζί οι φορείς αντιμετώπισαν το πρόβλημα στο παρελθόν και τόνισε την επιδείνωση της κατάστασης από τον Μάρτιο και μετά, όταν λόγω της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας οι συνθήκες άλλαξαν άρδην χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και το προσωπικό. 

 

Δήλωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και η ΕΕ χρησιμοποιούν τη Χίο και τα άλλα νησιά ως χώρους ανάσχεσης, με σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία, χωρίς να έχουν λάβει τις απαραίτητες πρόνοιες και ζήτησε την εκκένωση του νησιού, ώστε να επέλθει ισορροπία σε σχέση με τη φέρουσα ικανότητα του τόπου. 

 

Ο Δήμος της Χίου έχει ζητήσει όχι μόνο τα απαραίτητα αντισταθμιστικά οφέλη, αλλά συστηματικά αξιώνει αποζημιώσεις για την τοπική κοινωνία η οποία υφίσταται τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ