11.6.2016 6:59

Στη Χίο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]

Στη Χίο, τρία χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη στο νησί, βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο μακαριώτατος επισκέπτεται για δεύτερη φορά τη Χίο, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Μουσείου Μαστίχας (του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς) που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πυργί, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Από νωρίς το πρωί οι αρχές του τόπου, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Γεώργιος Μπικάκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Χρήστος Φραγκιάς αλλά και στελέχη της Μητρόπολης, βρίσκονταν στο αεροδρόμιο «Όμηρος» όπου και τον υποδέχθηκαν λίγο μετά τις 6 το πρωί.

"Είμαι ευτυχής που τρία χρόνια μετά την πρώτη μου επίσκεψη στη Χίο, βρίσκομαι και πάλι εδώ προκειμένου να ζήσω όλα αυτά τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που ένιωσα το 2013. Ακολουθεί ένα γεμάτο διήμερο με πολλές δράσεις", ήταν η δήλωση του Αρχιεπισκόπου στο Politischios.gr. 

Ο Αρχιεπίσκοπος αφίχθη με το αεροσκάφος της πρώτης πρωινής πτήσης της Olympic Air ενώ αμέσως μετά, μετέβη στο αρχοντικό «Αργέντικο» όπου θα διαμείνει κατά τη διήμερη επίσκεψή του.

Το πρόγραμμα του κ. Ιερωνύμου περιλαμβάνει εκτός από τα εγκαίνια του Μουσείου Μαστίχας, διανομή πακέτων αγάπης σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, δράση που θα πραγματοποιηθεί μέσω της Μ.Κ.Ο.  της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αποστολή», ενώ το πρωί της Κυριακής θα μεταβεί στις Οινούσσες στο πλαίσιο λειτουργίας τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ