3.10.2013 17:52

Στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος - Λαγός

Στον Κορυδαλλό έφτασε κατά τις πέντε το απόγευμα ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης κρίθηκε προφυλακιστέος, ως κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μαζί με τον  Μιχαλολιάκο στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγός, ο οποίος -μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης- κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Μιχαλολιάκος και Λαγός θα κρατούνται σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού, ενώ θα προαυλίζονται μόνοι τους, για λόγους ασφαλείας. Οι δυο τους, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκαν με τζιπ της Αντιτρομοκρατικής, ενώ για την ασφαλή μεταφορά τους έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι.
 

Στις φυλακές Μαλανδρίνου ο Πατέλης - Στον Ελαιώνα Θηβών η ανθυπαστυνόμος
 

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και στον «πυρηνάρχη» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και θα κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, που είναι υψίστης ασφαλείας.

Μαζί με Μιχαλολιάκο, Πατέλη και Λαγό, όμως, οδηγήθηκε στη φυλακή και η ανθυπαστυνόμος Πόπορη, που υπηρετούσε στην ασφάλεια Πειραιά. Η  Πόπορη θα κρατείται στον Ελαιώνα Θηβών.

Η ανθυπαστυνόμος είχε στενή σχέση με τον Πατέλη και εκτιμάται πως τον τροφοδοτούσε με πληροφορίες για ενδεχόμενες αστυνομικές έρευνες, προστατεύοντας τους Πυρήνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. 

Την ίδια στιγμή ελέγχεται αν χρησιμοποίησε την ιδιότητά της δίνοντας ευαίσθητα δεδομένα αλλοδαπών, όπως διευθύνσεις και τηλέφωνα, τα οποία δέχονταν στη συνέχεια επισκέψεις από τους μπράβους της Νίκαιας και του Πειραιά.

Αμέσως μετά τη δολοφονία είχαν ανταλλάξει οι δύο τους τηλεφωνήματα, για να «καλύψουν» το γεγονός, όπως καταγράφηκε από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Η ανθυπαστυνόμος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε και τον πιο δραστήριο ρόλο καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν τα περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ