4.10.2013 14:32

Πρώτα θα καθαρίσουν και μετά θα κόψουν

ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΟΠΗΣ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Μέσα στον Οκτώβριο θα ανακοινώσει η δημοτική Υπηρεσία Πρασίνου τις καμένες περιοχές της κεντρικής και νότιας Χίου που θα διατεθούν για κοπή καυσόξυλων  το 2014.

Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Παντελή Στεφάνου, θα δοθεί στην εκκαθάριση των εκτάσεων που εμποδίζεται η κυκλοφορία στους αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους, με αποτέλεσμα ο καθαρισμός τους να κρίνεται επιβεβλημένος. Σοβαρά, αλλά σε δεύτερο πλάνο θα εξετασθεί η επιστημονικά επιβεβλημένη ανάγκη αγρανάπαυσης των ζωνών που αποψιλώθηκαν φέτος. Οι οριστικοί πίνακες  θα εγκριθούν και θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Δασών.

Τον Νοέμβριο

Η διαδικασία υποβολής στο δήμο των ιδιωτικών αιτήσεων χορήγησης άδειας κοπής των καυσόξυλων θα αρχίσει αμέσως μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου.

«Το Νοέμβρη θα υποβληθούν και θα προωθηθούν για έγκριση στη Διεύθυνση Δασών οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων ιδιωτών. Ο καθένας θα έχει δικαίωμα να κόψει έως τρεις τόνους ξύλα. Με δημοπρασία και πληρωμή θα διατεθούν οι εκτάσεις των Αυγωνύμων, στις  υπόλοιπες θα παραμείνει δωρεάν όπως και φέτος. Ενδιαφέρον έχουν δείξει πολλοί ιδιώτες και αρκετοί συνεταιρισμοί από άλλες περιοχές », δηλώνουν στον «π», οι υπεύθυνες δημοτικές υπάλληλοι Ελένη Τάτση και Αλεξάνδρα Κικιλή. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ