3.12.2020 15:58

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Χειροτεχνίες από το Δίκτυο εθελοντών ΠΣΑΜΕΑ

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία και θυμίζει παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη, η στήριξη και η ανιδιοτελής προσφορά στα άτομα αυτά.

Το Δίκτυο εθελοντών ΠΣΑΜΕΑ στηρίζει το έργο του ΠΣΑμεΑ παρουσιάζοντας σε μια έκθεση τις δημιουργίες τους από το εργαστήριο χειροτεχνίας στην πλατεία της Χίου.

Το εργαστήριο χειροτεχνιών λειτουργεί όλο τον χρόνο τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αγοράζοντας μια χειροτεχνία από το εργαστήριο στηρίζει κανείς την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία. Μπορείτε να τα αποκτήσετε από τα γραφεία του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Δημοκρατίας 8 ή κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας στα τηλέφωνα 2271024194 ή 6980631566. Επίσης μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί και μέσα από την σελίδα τους στο facebook.

Στο εργαστήρι υπάρχουν χειροτεχνίες για όλα τα γούστα, από χειροποίητα ρόδια μέχρι και ξύλινα ημερολόγια 2021.

Στην πλατεία της Χίου ο "π" συνάντησε εκπροσώπους του Συλλόγου με τον Παντελή Λαγό να παρουσιάζει μερικές από τις δημιουργίες των μελών του ΠΣΑ.με.Α.

«Εδώ μπορείτε να βρείτε ρόδια, κουμπαράδες, γούρια, ημερολόγια που φτιάξαμε  με πολύ αγάπη. Από όλο το εργαστήριο ευχόμαστε όλος ο κόσμος να έχει καλές γιορτές με πολύ αγάπη!», δήλωσε. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Αγορή, με τον ίδιο να σημειώνει ότι η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για τα άτομα με αναπηρία να φωνάξουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

"Η ημέρα αυτή είναι μια ημέρα που αποτελεί ευκαιρία για να πούμε για τα προβλήματα στις υποδομές. Η καθημερινότητα μας πιστεύω θα εξακολουθεί να είναι δύσκολη και νομίζω είναι μια ημέρα σήμερα για να πούμε αυτά τα θέματα που μας απασχολούν", δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Στον καθημερινό αγώνα των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και προσβασιμότητα, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Π.Σ.Α.με.Α. Σοφία Μιχάλα, λέγοντας ότι: 

«Σήμερα είναι μια διαφορετική 3η Δεκέμβρη από τις άλλες χρονιές. Παρ’ όλα αυτά θα στείλουμε μηνύματα θετικά, μηνύματα αισιοδοξίας ότι ο αγώνας συνεχίζεται με κάθε μορφή σε κάθε μέρος για ισότητα, για  προσβασιμότητα, για κοινωνικές ομάδες.»

Η αναπηρία δεν είναι επιλογή και η αρτιμέλεια δεν είναι δεδομένη

Τέλος η κυρία Μιχάλα έθιξε και το ζήτημα της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία σημειώνοντας ότι: «η κοινωνία οφείλει να ευαισθητοποιηθεί και να αναπτύξει εκείνες  τις δυνατότητες που έχει για να συμπεριλάβει τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις μορφές κοινωνικής ένταξης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ