28.9.2013 19:14

Όχι στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ

Κατάφορα αντίθετος με το ενδεχόμενο ανάληψης των αεροδιακομιδών στο νησί μας  από ασφαλιστική εταιρεία που θα συμβληθεί με τον Δήμο Χίου, τάσσεται ο   ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωση του υποστηρίζει πως είναι υποχρέωση του κράτους απέναντι στους νησιώτες να υπάρχει μηχανισμός για τις αεροδιακομιδές και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση αυτό να εκτιμάται από ασφαλιστές ή δημοτικούς υπαλλήλους.
«Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πρωτοστατήσει στη συζήτηση για τον περιορισμό της κρατικής δαπάνης από τις αεροδιακομιδές που θα προκύψει από την καλύτερη στελέχωση του νοσοκομείου και τα αγροτικά ιατρεία της Χίου.  Στη συζήτηση για τη νοικοκυροσύνη στο δημόσιο τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ανάγκη για διαφανείς διαδικασίες και επιστημονικές μεθόδους για να επιτευχθεί η βέλτιστη ισορροπία στην κατανομή πολύτιμων δημοσίων πόρων μεταξύ αεροδιακομιδών και επένδυσης στο νοσοκομείο (και τα αγροτικά ιατρεία του νησιού).
Αλλά δεν συζητάμε με τίποτα (και νομίζουμε ότι δεν το συζητάει και η νησιωτική κι ακριτική κοινωνία της Χίου) την παράδοση της υγείας της στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών. Καλύτερα να το αντιληφθούν αυτό άμεσα όσοι απεργάζονται σχέδια υπέρ τους  στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο. Ας μην κάνουν όνειρα εκμεταλλευόμενοι το ότι τα χωριά έχουν ξεμείνει από αγροτικούς γιατρούς, επειδή οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις των δικών τους κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ)  διώχνουν τους υγειονομικούς στην ξενιτιά και ερημώνουν την επαρχία. 
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ
Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ