21.1.2013 11:56

Νέα κοιτάσματα νερού στο Δελφίνι

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΔΥΟ ΝΕΑ ΣΠΗΛΑΙΟΒΑΡΑΘΡΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη ΔΕΥΑ Χίου από τις εδαφολογικές έρευνες στην περιοχή του Δελφινιού για τον εντοπισμό νέων υπόγειων κοιτασμάτων νερού, τα οποία με τη μέθοδο της υδρομάστευσης  θα βοηθήσουν στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση και  παράταση της περιόδου παροχής καλού νερού για την τροφοδοσία της πόλης. Οι έρευνες αποτύπωσαν  την ύπαρξη δύο άγνωστων έως τώρα υδάτινων κρυσταλλωδών σπηλαιοβάραθρων, με νερό καλής ποιότητας, αφού η νέα υδατολεκάνη δεν επηρεάζεται από τη θάλασσα παρά το ότι ανήκει στον ίδιο υδρευτικό ορίζοντα, δυτικά πίσω από την περιοχή των εκβολών του νερού στις πηγές του Δελφινιού.

Ο Μιχάλης Φυτούσης δηλώνει ότι τα αποτελέσματα των ερευνών είναι θετικά και ελπίζει ότι με την προσθήκη των εκμμεταλεύσιμων ποσοτήτων από τα νέα κοιτάσματα, η περίοδος παροχής θα αυξηθεί σε οκτώ ή και δώδεκα μήνες, από τους πέντε που είναι τώρα.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ θα δώσει προτεραιότητα στα έργα υδρομάστευσης των δύο σπηλαίων με στόχο να συνδεθούν οι παροχές όσο το δυνατόν γρηγορότερα με το δίκτυο τροφοδοσίας της πόλης από το Δελφίνι

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ