2.10.2013 10:19

“Μας έβγαλε έξω μπράβος από την Αθήνα”

Εργαζόμενος του Sprider Χίου, μιλά στον “π” για τον τρόπο που έκλεισε το κατάστημα της Χίου το απόγευμα της Δευτέρας

Σαν κυνηγημένοι βρέθηκαν στο δρόμο τη Δευτέρα το απόγευμα οι εργαζόμενοι των Sprider στη Χίο, όταν εν ώρα λειτουργίας του καταστήματος, υπάλληλος από τα κεντρικά μπήκε στο κατάστημα ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του και απαίτησε την άμεση αποχώρηση των υπαλλήλων και των πελατών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα.

Εδώ και 7 χρόνια η εταιρεία Sprider λειτουργεί στη Χίο με δυο υποκαταστήματα, ένα γυναικείο και ένα ανδρικό στα οποία απασχολούνταν περίπου 20 Χιώτες εργαζόμενοι που από το απόγευμα της Δευτέρας έχουν βρεθεί άνεργοι.

Η επίσημη ενημέρωση  της εταιρίας στο χρηματιστήριο μιλά για αναστολή λειτουργίας της από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου. Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης και υπόδησης είχε κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αλλά δεν έγινε δεκτή. Στην ανακοίνωσή της  καταγγέλλει τις τράπεζες ως τη βασική αιτία του λουκέτου υποστηρίζοντας πως «η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην αδιάλλακτη στάση και την άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση».

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περίπου 800 εργαζόμενοι αλλά και οι πιστωτές και οι προμηθευτές στους οποίους η εταιρεία χρωστά περί τα 90 εκατ. ευρώ αγωνιούν για τις αποζημιώσεις τους και τα χρήματα που έχουν τοποθετήσει στην εταιρεία. Στους υπαλλήλους των καταστημάτων της Χίου, από δεδουλευμένα οφείλεται ενάμισης μισθός και όλες οι εκ του νόμου υποχρεώσεις της εταιρείας που απορρέουν από αυτή την εξέλιξη. Με δεδομένο ότι δεν έχουν στα χέρια τους ούτε απόλυση ούτε κάποιο άλλο έγγραφο από την εταιρεία οι εργαζόμενοι θα απευθύνονταν χθες στον επόπτη εργασίας.

Κεραυνός εν αιθρία

«Υπήρχε μια έντονη φημολογία το τελευταίο διάστημα για κλείσιμο, βλέπαμε ότι δεν έρχονταν παραλαβές, τις τελευταίες μέρες είχαμε το bazzar το οποίο μας ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίζονταν τον Οκτώβρη και ξαφνικά ήρθε ένας μπράβος απεσταλμένος από την εταιρεία που βρίσκονταν στο νησί εδώ και 15 μέρες κι έπαιρνε τις εισπράξεις και τη Δευτέρα το απόγευμα μας ζήτησε να βγούμε έξω από το μαγαζί εμείς και οι πελάτες κι έκλεισε κολλώντας κι ένα ευχαριστήριο στο τζάμι. Έτσι μάθαμε για το κλείσιμο της εταιρείας.» δήλωσε στον «π»  υπάλληλος του καταστήματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ