4.10.2013 14:37

«Κουνήθηκαν» στην Ε.Τ.Α.Χ.

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ LEADER

Έπρεπε να δημοσιευθεί πρωτοσέλιδα στον «π» το ενδεχόμενο να βρεθεί η ΕΤΑΧ μπροστά σε αδιέξοδο και να χαθούν για το νησί μας  5 εκ. ευρώ  από το Leader Αλιείας,  για να τεθεί σε εγρήγορση όλος ο μηχανισμός και να συνεδριάσει μετά από 20 μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου, εν πλήρη απαρτία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Παραδοχή του προέδρου της εταιρείας και δημάρχου Χίου Π. Λαμπρινούδη για τους μέχρι στιγμής λάθος χειρισμούς στη λειτουργία της ΕΤΑΧ και την αποδυνάμωση της το τελευταίο διάστημα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων που της απέμειναν, αποτελεί η απόφαση για την πρόσληψη ενός εξωτερικού συνεργάτη που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου στις πλάτες του το πρόγραμμα ενώ ήδη ξεκινά αγώνας δρόμου για την ενημέρωση των ενδεχόμενων επενδυτών σχετικά με αυτό.

Οι αποφάσεις

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που αποτελείται από τον πρόεδρο Π. Λαμπρινούδη και τους Ν. Μαρτάκη, Π. Ρισκάκη, Μ.Δαμαλά, Π. Φλάμο, Αντ. Καλαγκιά και Ν. Νύκτα (εκπροσώπους της ΠΕΔ)Δ. Κουντουριάδη (εκπρόσωπο της ΕΜΧ), Κων. Χαλκιά (εκπρόσωπο του ΕΑΣ), Γιάνη Τσιμουργκέλη (Πανεπιστήμιο), και Γιάννη Βίο (ΑΣΕΧ),συνεδρίασε την Τετάρτη και συζήτησε σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση του «LEADER Αλιείας».

Έτσι όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η ΕΤΑΧ ήδη έχει δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έτσι ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Παράλληλα στο κομμάτι των δημόσιων δαπανών και προκειμένου να προχωρήσουν τα εν λόγω έργα υπάρχει συνεργασία εξωτερικού συνεργάτη της ΕΤΑΧ, με τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για τις απαιτούμενες μελέτες .

Τέλος αποφασίστηκε η πρόσληψη εξωτερικού συνεργάτη Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης γνώστη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για την πλήρη ενασχόληση του με το leader Αλιείας.

Ενημέρωση

Επισκέψεις σε όλα τα χωριά τα οποία έχουν επιλεγεί για επενδύσεις στο Leader Αλιείας, δηλαδή στο Βίκι, Καρδάμυλα, Σιδηρούντα, Λαγκάδα, Συκιάδα, Βροντάδο, Λιθί, Μεστά, Δαφνώνα, Ψαρά και Οινούσσες θα ξεκινήσουν  το επόμενο διάστημα τα στελέχη της ΕΤΑΧ, ώστε να ενημερώσουν πληρέστερα όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ