6.11.2025 10:56

Κατάληψη στο Γυμνάσιο Βολισσού: Μαθητές ζητούν άμεσες λύσεις στην εκπαίδευση

Αντιδράσεις για τις πανελλαδικές, τα κενά εκπαιδευτικών και τις υποδομές

Κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Βολισσού, εκφράζοντας έντονη διαμαρτυρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο. Με συνθήματα και πανό, οι μαθητές ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας ώστε να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που θεωρούν καίρια για το μέλλον τους.

Οι μαθητές απαιτούν την κατάργηση της τριπλής πανελλαδικής εξέτασης, επισημαίνοντας ότι το νέο σύστημα επιβαρύνει ψυχολογικά και εκπαιδευτικά τους νέους, χωρίς να προσφέρει ουσιαστική αναβάθμιση της παιδείας. Ζητούν, επίσης, να καλυφθούν άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών, τονίζοντας πως πολλά μαθήματα δεν διδάσκονται κανονικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον, οι μαθητές αναφέρουν την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του σχολείου, ενώ θέτουν και ένα ζήτημα με ιδιαίτερη κοινωνική διάσταση, ζητώντας να δοθεί ουσιαστική στήριξη στις πυρόπληκτες περιοχές της Βορειοδυτικής Χίου, οι οποίες, όπως αναφέρουν, έχουν αφεθεί χωρίς επαρκή κρατική μέριμνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ