18.1.2013 13:03

Καταγγέλουν οι καθηγητές γερμανικών

Για έλλειψη ευαισθησίας και υπευθυνότητας κάνουν λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας της  Χίου καθώς με βάση την Υπουργική Απόφαση που αφορά στις προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το διδακτικό αντικείμενο της Β΄ ξένης γλώσσας (Γερμανικά) από τις συνολικά 44 ακάλυπτες ώρες, καλύφθηκαν μόνοι οι 10 αφήνοντας κενές 34 ολόκληρε ώρες.
«Η διάθεση των συγκεκριμένων ωρών δεν αρκεί ούτε καν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των τμημάτων της ΣΤ Δημοτικού του νομού, ενώ παράλληλα καθίσταται σαφές, ότι οι μαθητές της Ε Δημοτικού χάνουν ανεπιστρεπτί το αναφαίρετο δικαίωμα τους να διδαχθούν την Γερμανική Γλώσσα.
Αναρωτιέται κανείς ποιος και με ποια κριτήρια μπορεί να εμπαίζει και να ξεχωρίζει τους μαθητές σε δυο κατηγορίες; Αυτούς που τελικά θα είναι οι «τυχεροί» και μετά από τέσσερις μήνες θα διδαχθούν Γερμανικά και σε αυτούς που δεν θα διδαχθούν ΚΑΘΟΛΟΥ και θα είναι οι «άτυχοι»!», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι καθηγητές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ