1.10.2013 16:01

Καλύπτονται τα κενά των σχολείων

18 ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ

Παρουσιάστηκαν σήμερα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναλαμβάνουν υπηρεσία 22 δάσκαλοι, που θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στην Α` και τη Β` διδακτική περιφέρεια Χίου.

Οι 18 θα καλύψουν ανάγκες της Α` Περιφέρειας που  ανήκουν τα σχολεία της Χίου και οι υπόλοιποι 4 θα τοποθετηθούν στα σχολείων Ψαρών και Οιννουσών, που αποτελούν τη Β` περιφέρεια.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Αριστείδης Κελεπερτζής, δηλώνει ότι με τις τοποθετήσεις αυτές υπερκαλύπτονται οι ανάγκες όλων των σχολείων και θα υπάρχει η ευχέρεια να καλυφθούν και οι έκτακτες ανάγκες που θα παρουσιαστούν σε κάποιες θέσεις.

«Οι νέες τοποθετήσεις θα μας βοηθήσουν σημαντικά. Θα καλυφθούν τα 10 κενά που έχουμε στα ολοήμερα σχολεία, τα 6 στα  Ψαρά και τις Οινούσσες και με τους υπόλοιπους πού θα έχουμε στη διάθεση μας θα μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα στις έκτακτες ανάγκες που θα παρουσιαστούν».

Συγχωνεύτηκαν τάξεις στο Πυργί

Με την παραπάνω απόφαση θα καλυφθεί και το πρόβλημα του σχολικού κέντρου Πυργίου πού έχει αναστατώσει την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και τις οικογένειες των 68 μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν το δημοτικό σχολείο είναι  πέντε, δηλαδή ένας λιγότερος από τον αριθμό που ορίζει η  οργανική του σύνθεση για να έχει απο ένα δάσκαλο η κάθε τάξη.
Χωρίς δάσκαλο είναι οι 14 μαθητές της Ε΄ Δημοτικού με αποτέλεσμα για να απασχολούνται τα παιδιά να έχει επιλεγεί ως προσωρινή, η λύση της συγχώνευσης των μαθητικών ωρών με την ΣΤ Δημοτικού.
«Είμαστε σχολικό κέντρο, έχουμε πολλές  ιδιαιτερότητες που υποχρεώνουν την πολιτεία να καλύπτει τις ανάγκες μας κατά προτεραιότητα»,τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου Κίτσα Παντελάκη. Ιδιαίτερα επισημαίνει ότι οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων δεν θα πρέπει να έχουν διδακτικά κενά, γιατί προετοιμάζονται για τη δύσκολη μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ