17.1.2013 17:01

Ι.Μ. ΧΙΟΥ: "Καμία διαφωνία για την ταφή των μεταναστών"

Τη θέση της σχετικά με την ταφή των σορών των μεταναστών θέλησε να ξεκαθαρίσει η Μητρόπολη Χίου έπειτα από το ζήτημα που προέκυψε τα προηγούμενα 24ωρα αναφορικά με τη μη εύρεση χώρου ταφής.

«Δεν μας ζητήθηκε ουδέποτε να παραχωρήσουμε έκταση σε ενοριακό κοιμητήριο για την ταφή των μεταναστών. Φυσικά και αν μας ζητηθεί θα δώσουμε, αυτό είναι το πρέπον. Άλλωστε το ίδιο έχουμε πράξει και στο παρελθόν. Δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό το ζήτημα είναι και υγειονομικό. Η ταφή βέβαια μη Ορθοδόξων όπως είναι αυτονόητο δεν συνοδεύεται από θρησκευτική τελετή», ανέφερε μιλώντας στον «π» ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Χίου π. Γ. Λιαδής.

Την ίδια ώρα στην εξασφάλιση ποσού 10.000 ευρώ μέσω του τεχνικού προγράμματος προχωράει ο Δήμος Χίου με τον Π. Λαμπρινούδη να ξεκαθαρίζει ότι η έλλειψη χώρου στο δημοτικό νεκροταφείο του Βροντάδου θα λυθεί άμεσα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ