29.5.2023 12:30

Εμψυχώνοντας τους μαθητές στη Βολισσό

Ομάδα εμψύχωσης στο Δημοτικό Σχολείο Βολισσού από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Μια ομάδα εμψύχωσης, παιχνιδιού και χαράς, στην οποία ενισχύσαμε τις επικοινωνιακές δεξιότητες, αξιοποιήσαμε ερεθίσματα και καλλιεργήσαμε τη φαντασία και την έκφραση.

Η ομάδα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου πραγματοποίησε 3 μηνιαία δημιουργικά εργαστήρια/ ομάδες εμψύχωσης των 21 μαθητών του Δημοτικού Σχολείου
Βολισσού ( 11/1, 22/2 και 31/3/2023).

Οι στόχοι που επιτεύχθηκαν ήταν η εμψύχωση και η ενδυνάμωση των μαθητών μέσω της ομαδικής συνεργασίας, η ενίσχυση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, καθώς επίσης και η γνωριμία και εξοικείωση των μαθητών με μία Μονάδα Ψυχικής Υγείας. Οι μικροί μας φίλοι ήρθαν σε επαφή με τον εαυτό και τα συναισθήματά τους, επικοινώνησαν και αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους, ενίσχυσαν τις σχέσεις τους , περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά.

Την υλοποίηση της δράσης ανέλαβαν η Φουσφούκα Ελεονώρα (ψυχολόγος), η Αριάννα Κάμπουρα (λογοθεραπεύτρια), η Ελένη Πίπα (κοινωνική λειτουργός) και η Δέσποινα Καβίρη (νοσηλεύτρια).

Πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, τηλ 2271020000(εσωτ.2).

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ