Μήνυμα ευαισθητοποίησης και ενεργής συμμετοχής για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού στέλνει ο Ναυτικός Όμιλος Χίου ΑΥΡΑ, ο οποίος προχωρά σε δράση δενδροφύτευσης την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στη Βολισσό.
Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 95 χρόνων συνεχούς παρουσίας και προσφοράς του Ομίλου στη Χίο και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα περιβαλλοντικής και κοινωνικής δράσης που επιδιώκει τη σύνδεση της ιστορίας του ΝΟΧ με τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.
Σε μια περίοδο κατά την οποία το φυσικό περιβάλλον της Χίου δοκιμάζεται έντονα από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών, η συγκεκριμένη δράση έρχεται να συμβολίσει τη δυνατότητα αναγέννησης και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών του νησιού.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ομίλου: «Δίνουμε ξανά ζωή εκεί όπου η φύση δοκιμάστηκε», δίνοντας έτσι έμφαση στον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική κοινωνία μέσα από συλλογικές πρωτοβουλίες.
Η δράση είναι ανοικτή προς συμμετοχή και απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γίνουν μέρος μιας προσπάθειας που ενισχύει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την εθελοντική κουλτούρα και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Χίου.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.