23.9.2013 12:36

Δάσκαλοι στα Ψαρά εδώ και τώρα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «Π» ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΑ

Ανοικτά αυτιά και μάτια στο Υπουργείο Παιδείας αναζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου αποστέλλοντας ανοικτή επιστολή στο υπουργό Παιδείας με αφορμή  το αίτημα της απόσπασης δασκάλας στα Ψαρά που ακόμη εκκρεμεί καθώς και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο ακριτικό μας νησί. Να σημειώσουμε ότι το θέμα ανέδειξε ο «π» και έκτοτε κινητοποίησε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
«Σας είναι γνωστό ότι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο οι ακρίτες της ολόμαυρης ράχης φυλάνε Θερμοπύλες παραμένοντας στον άγιο αυτό βράχο. Οι κάτοικοι των Ψαρών παρά την εγκατάλειψη, τις δυσκολίες της επιβίωσης, την έλλειψη ουσιαστικών κοινωνικών παροχών δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα και δημιουργούν τη δική τους κοινωνική ποιοτική ζωή. Η πολιτεία οφείλει να τους δίνει τα βασικά, την παιδεία και την υγεία. Οι δάσκαλοι στα νησιά του ακριτικού Αιγαίου όπως και σ΄ όλη την Ελλάδα βάζουν το δικό τους λιθαράκι να κρατούν υψηλό το αίσθημα της ελπίδας και της ζωής.
Στην προκειμένη περίπτωση στα Ψαρά υπηρετούσε μέχρι πέρσι η δασκάλα Παπαδάτου Μαρία η οποία ως νέος άνθρωπος αποφάσισε να δημιουργήσει οικογένεια με το συνάδελφο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότητας γυμναστής. Ζήτησαν μετάθεση για το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ζακύνθου. Η δασκάλα μετατέθηκε και ο σύζυγος της παρέμεινε στα Ψαρά. Μετά από αυτό αναγκάστηκε αφού η οικογένεια της «διαλύθηκε» να πάρει άδεια άνευ αποδοχών προκειμένου να βρεθεί ξανά στα Ψαρά.  Απαιτούμε την  άμεση απόσπαση της Μαρίας Παπαδάτου από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ζακύνθου στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Χίου για να διδάξει στα Ψαρά. Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό δασκάλων για να διδάξουν στα ακριτικά Ψαρά»
, αναφέρει στην επιστολή του ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου ευελπιστώντας πως η απρόσωπη εξουσία θα δείξει... πρόσωπο. .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ