20.9.2013 18:55

Ακόμη τρέχουν!

- ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Βλακώδης ενέργειες με αυτόχειρες ανεγκέφαλους που βάζουν σε περιπέτειες την έξωθεν καλή τουριστική εικόνα του νησιού συνέβησαν προχθές με «θύμα» ένα ζευγάρι Τούρκων επισκεπτών που είχαν έρθει στη Χίο για διακοπές.

Το ζευγάρι ενοικίασε αυτοκίνητο και ξεκίνησε για περιοδεία στα χωριά της νότιας Χίου με πρώτη στάση το Πυργί. Στάθμευσαν το αυτοκίνητό τους, βγήκαν και περπάτησαν στο χωριό,  όταν 45 λεπτά αργότερα επιστρέφοντας για να φύγουν  βρήκαν το ενοικιαζόμενο τους να έχει υποστεί γρατσουνιές με αιχμηρό αντικείμενο από τη μια άκρη έως την άλλη, σε άλλα σημεία προκαλώντας μεγάλη ζημιά, ενώ έγραψαν πάνω στο αυτοκίνητο την φράση «you are dead”, που εννοείται ότι προκάλεσε στους ίδιους φόβο.

Αμέσως ειδοποίησαν την εταιρία ενοικίασης του αυτοκινήτου και κατέβηκαν στο κατάστημα προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ωστόσο σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Sinan στον «π», η διαδικασία δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς από την πιστωτική της κάρτα η εταιρία χρέωσε 300 ευρώ για τις ζημιές, ουσιαστικά δείχνοντας ως υπαίτια την ίδια.

Μάλιστα το περιστατικό καταγράφηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου οι αστυνομικοί, απόλυτα ευγενείς και με μεγάλη διάθεση να βοηθήσουν τους επισκέπτες, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της κ. Sinan, τους εξήγησαν ότι θα ξεκινήσουν διαδικασίες για τον εντοπισμό του δράστη. 

Άψογοι και στο «Ελληνικό Κάστρο»

Αναστατωμένο το ζευγάρι Τούρκων επέστρεψε στο ξενοδοχείο που διέμενε και ακύρωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα διαμονής του, εξηγώντας παράλληλα το περιστατικό. Η υπάλληλος του ξενοδοχείου κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια για να μεταπείσει τους επισκέπτες εξηγώντας τους ότι στη Χίο δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ξενοφοβικά περιστατικά.

Η κ. Sinan ήρθε σε επικοινωνία με τον «π» περιγράφοντας το περιστατικό και εξηγώντας όσα βίωσε στις πρώτες ώρες διαμονής της στο νησί. «Δεν μπορούσα να φανταστώ και εγώ και ο σύζυγός μου όταν ερχόμασταν ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Δεν είναι ότι στιγματίζει το νησί στη συνείδησή μας, αλλά όταν αυτό συμβαίνει τις πρώτες ώρες που φθάνουμε δημιουργεί συναισθήματα αρνητικά. Δεν θέλω να ξανάρθω. Είχαμε ακούσει ωραίες εμπειρίες φίλων που είχαν έρθει πριν από εμάς και έτσι αποφασίσαμε να έρθουμε. Δυστυχώς όμως θα φύγουμε. Έχουμε αναστατωθεί», ανέφερε η ίδια.

Όταν η βλακεία είναι ανίκητη

Το περιστατικό σαφώς και είναι μεμονωμένο και σαφώς και δεν μπορεί να στιγματίσει την πολύ καλή φιλοξενία που παρέχεται και απολαμβάνει η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών. Όμως θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά, διότι είναι αδιανόητο η βλακεία να υπερνικήσει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το νησί για να σταθεί στα πόδια του τουριστικά.

Από κει και πέρα επαφίεται καθαρά και στους επαγγελματίες το πως θα επιλέξουν να διαχειριστούν τέτοια περιστατικά. Και είναι προφανές ότι σε αυτό τον τομέα, έχουμε τεράστια κενά να καλύψουμε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ