21.1.2013 14:17

«Αφήστε τα αργύρια στον Ιούδα»

ΜΕ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥΣ

«Να αφήσουν να μετρήσει τα χρήματα ο Ιούδας», ζήτησε από τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του Αγ. Μάρκου στο Βροντάδο ο μετέπειτα  σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάρκος, όταν  ως εφημέριος ακόμη  τότε του ναού, τους αντιλήφθηκε να μετράνε  στο παγκάρι τις εισπράξεις πριν τελειώσει ακόμη μια πρωτοχρονιάτικη λειτουργία.
Με την αφηγηματική παραβολή αυτού του περιστατικού κατά τη διάρκεια της ευλογίας και του κοψίματος  της πρωτοχρονιάτικης πίττας της ΔΟΥ Χίου την Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος  υπενθύμισε έμμεσα  στους υπαλλήλους της ότι ο καθένας πρέπει να λειτουργεί ευσυνείδητα  γι’ αυτό που έχει ταχθεί και τους ζήτησε  βοηθούν τον κόσμο και την πατρίδα στην δύσκολη περίοδο.
Προσφωνώντας τον  ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Νίκος Φράγκος  επισήμανε ότι η εκκλησία είναι πάντα κοντά στο ποίμνιο της, τόνισε  ότι το 2012 ο λαός και η υπηρεσία αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και ευχήθηκε το 2013 να είναι καλύτερο για όλους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά Μητροπολίτης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και  ευλόγησε την πίττα των εφοριακών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ