8.7.2024 16:14

ΠΣΑμεΑ: Καταγγελία για εμπόδια στη μετακίνηση ΑμεΑ στα Μεστά

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία (ΠΣΑμεΑ) απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Χίου, εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το ζήτημα της προσβασιμότητας στα Μεστά. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρεται σε μέλος του Συλλόγου που χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο και αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην μετακίνησή του λόγω της κατάληψης των δρόμων από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων.

Το μέλος αυτό αναγκάζεται να κάνει μεγάλο κύκλο για να φτάσει στο σπίτι του, καθώς οι δρόμοι στα Μεστά είναι καλντερίμια, καθιστώντας τη διέλευση με αμαξίδιο εξαιρετικά δύσκολη. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες της μητέρας του στο Δήμο και την αστυνομία, δεν έχει βρεθεί λύση. Επίσης, η καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη δεν έχει αποφέρει ακόμα απαντήσεις.

Ο ΠΣΑμεΑ τονίζει ότι η προσπέλαση των πολιτών σε πόλεις και χωριά είναι αναφαίρετο δικαίωμα και η παραβίασή του αποτελεί παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζητά από τον Δήμο να διευκρινίσει εάν έχει δοθεί άδεια στους καταστηματάρχες για τη χρήση ολόκληρου του οδοστρώματος, αποκλείοντας τη διέλευση των πολιτών κατά τις ώρες λειτουργίας τους. Ο Σύλλογος δηλώνει τη στήριξή του στο μέλος του και απαιτεί την αποκατάσταση της αδικίας.

Η επιστολή υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση δράση από την πλευρά του Δήμου για την επίλυση του προβλήματος, διασφαλίζοντας την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση όλων των πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ