21.4.2019 13:26

Οι Βολισσιανοί τιμούν τον Πρωτοψάλτη Ν. Τσουρουγιάννη με αφιέρωμα

Αφιέρωμα στο Βολισσιανό Πρωτοψάλτη και δάσκαλο της βυζαντινής μουσικής Νικόλαο Τσουρουγιάννη διοργανώνεται την Τρίτη του Πάσχα 30 Απριλίου 2019, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Σχολείου της Βολισσού.                                                                   

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν, με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατο του (1968 -2018), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού «Ο Όμηρος» και το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Βολισσού «Μιχ. Παπαμαύρος». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Πουλιάς, εφημέριος του Ι. Ναού Παναγίας Ερυθιανής Βροντάδου. Στην ίδια εκδήλωση οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Βολισσού θα παρουσιάσουν σχετική εργασία που εκπόνησαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών. Συμμετέχει η χορωδία βυζαντινής μουσικής «Χορός Ψαλτών Χίου»

Ο Νικόλαος Τσουρουγιάννης (1893 – 1968) υπήρξε διακεκριμένος Πρωτοψάλτης που άφησε εποχή για το ταλέντο και τις ικανότητές του, εξαιρετικά καταρτισμένος δάσκαλος βυζαντινής μουσικής με μαθητές τους περισσότερους ιεροψάλτες της περιοχής, δραστήριος Πρόεδρος της Κοινότητας με αποδοτική παρουσία στα κοινά, επιτυχημένος έμπορος και καλός οικογενειάρχης.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ