23.6.2018 8:00

Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι για την υδροδότηση του Κάμπου της Βολισσού

Κάποιες φορές δεν είναι απαραίτητα τα νέα έργα, ειδικά στην ύπαιθρο. Αρκεί η αξιοποίηση όσων έγιναν στο παρελθόν, κάποιες φορές με τεχνική αρτιότητα μεγαλύτερη και σίγουρα με καλύτερη γνώση της συμπεριφοράς της φύσης.

Ένα τέτοιο παράδειγμα έρχεται από τη Βολισσό, όπου η συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου, με την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Βολισσιανών Αττικής «Η Αγ Μαρκέλλα», επιχειρεί να αναγεννήσει και να επαναφέρει ως λειτουργικό το έργο υδροδότησης του κάμπου της Βολισσού από τον ποταμό Μαλαγκιώτη.

Όπως ενημερώνει ο πάρεδρος της Βολισσού, Γιάννης Μαδιανός, «η τσιμεντένια δεξαμενή που φτιάχτηκε το 1950 με τα χρήματα του σχεδίου Μοργκαν, ξεμπαζώθηκε και αν προχωρήσει και ο καθαρισμός του παλαιού νεραύλακα, μπορεί σύντομα να δοθεί η δυνατότητα να υδροδοτούνται τα χωράφια του κάμπου από τον ποταμό.

Το παραπάνω γεγονός μαζί με το αρδευτικό έργο της ΔΕΥΑΝΧ στη συγκεκριμένη περιοχή, θα βοηθήσει την αύξηση του πρωτόγεννη αγροτικού τομέα και θα σταματήσει την υπεράντληση του υδροφόρου ορίζοντα.

Παράλληλα θα λειτουργήσει προς τη θετική κατεύθυνση για την ανάδειξη των μονοπατιών αλλά και των παλαιών νερόμυλων».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ