2.8.2022 15:52

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές Χίου και Οινουσσών

Την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο στις δασικές εκτάσεις της Χίου και Οινουσσών αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.

Η απαγόρευση ισχύει για περιοχές NATURA, δάση, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών, του Δήμου Χίου και Δήμου Οινουσσών, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου από την 23:00 μ.μ. κάθε βράδυ έως τις 5:00π.μ. το πρωί και για το διάστημα από 02/08/2022 μέχρι την μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31/10/2022.

Επίσης η παρούσα απαγόρευση ισχύει για την περιοχή περιμετρικά του φράγματος του Ζυφιά.

H παραπάνω παράγραφος, θα ισχύει στις περιπτώσεις που ο ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών που δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ισοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρμόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερμού).

Ενημερώνονται οι πολίτες ότι θα υπάρχει ενδεχόμενο ελέγχου, από εξουσιοδοτημένα όργανα (Πυροσβεστική – Αστυνομία – Δασαρχείο) όπου θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο.

Η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόμενες περιοχές, κατά τη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα πυρασφάλειας, που κρίνονται αναγκαία.

H εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, στις Δασικές και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, με περιοχή ευθύνης τους Δήμους των αντίστοιχων περιοχών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ