13.10.2022 12:48

Στρατηγός Φλώρος- «Κολύμπι θα πρέπει να μάθουν όσοι επιχειρήσουν να έρθουν στα νησιά για να γυρίσουν πίσω»

Μήνυμα αποφασιστικότητας, προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας αλλά και ασφάλειας των ακριτών στα νησιά, έστειλε από τη Χίο ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Μήνυμα αποφασιστικότητας απέναντι σε κάθε επίδοξο επιβουλέα, που θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει με οποιονδήποτε τρόπο την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έστειλα το πρωί της Πέμπτης από τη Χίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του τόσο με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη όσο και με τον αντιπεριφερειάρχη του νησιού Παντελή Βρουλή, επεσήμανε ότι, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δίνουν βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου οι νησιώτες ακρίτες να διαβιούν με ασφάλεια και να συνεχίζουν απρόσκοπτα το ειρηνικό τους έργο.

Σε μία αποστροφή μάλιστα του λόγου του, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Παύλο Καλογεράκη, επεσήμανε ότι «κολύμπι θα χρειαστεί να μάθουν όσοι επιχειρήσουν να έρθουν στα νησιά, για να γυρίσουν πίσω».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αμέσως μετά την επίσκεψή του στη Χίο, μετέβη στις Οινούσσες και στην νησίδα Παναγιά, όπου υπάρχει το ομώνυμο στρατιωτικό φυλάκιο και που πολλάκις έχει βρεθεί στο στόχαστρο της γείτονος μέσα από παραβιάσεις τόσο του εθνικού εναέριου χώρου όσο και των θαλάσσιων συνόρων από την τουρκική ακτοφυλακή.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ