21.5.2023 21:10

Κωστής Μουσουρούλης: «Οι πολίτες επιβράβευσαν την σταθερότητα και τη συνέπεια της Ν.Δ.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια στρατηγική ήττα»

Ο Κωστής Μουσουρούλης σχολίασε τα πρώτα αποτελέσματα της κάλπης στην εκλογική εκπομπή του politischios.gr.

«Καλησπέρα από την άλλη άκρη της Χίου. Τα δημοσκοπικά ποσοστά δεν έγιναν απλώς εκλογικά ποσοστά αλλά αυξήθηκε πολύ σημαντικά του πρώτου από το δεύτερο. Μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, πολύ διευρυμένη η διαφορά και βαδίζει η κυβερνούσα παράταξη προς αυτοδυναμία ή πολύ κοντά στην αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια στρατηγική ήττα, δεν έπεισε ευρύτερα ακροατήρια που θα του επέτρεπαν ενδεχομένως να απειλήσει τη Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια στασιμότητα προς τα πάνω σε σχέση με τις εκλογές του 2019, σταθερά τα ποσοστά του ΚΚΕ και μια αστάθεια στα άκρα. Αυτή είναι η γενική εικόνα που βλέπω εγώ».

Όσο για το αν περίμενε τόσο υψηλό το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας  απάντησε: «Το περίμενα, ήμουν βέβαια και επιφυλακτικός γιατί έβλεπα και τις δημοσκοπήσεις και το γενικότερο κλίμα αλλά το περίμενα γιατί πολύ απλά οι Έλληνες ψήφισαν με ωριμότητα και αίσθημα ευθύνης. Έλαβαν υπόψιν τι παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία, τι κλήθηκε να διαχειριστεί. Η χώρα ταξίδευε επί τέσσερα χρόνια με 11 μποφόρ. Το τρίτο στοιχείο που είδε ο μέσος ψηφοφόρος είναι τι θα είχε γίνει αν είχαμε διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε υπόψιν τη βλάβη που υπήρξε την περίοδο 2015-2019, τι παραδίδει η Νέα Δημοκρατία. Αυτά είναι στοιχεία που δικαιολογούν αυτό το αποτέλεσμα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ