4.5.2023 16:21

Εκλογές 2023- Τα τάμπλετ καταργούν τα παραδοσιακά τηλεγραφήματα- Βίντεο

Στις 21:00 τα αποτελέσματα για τα κόμματα και κοντά στα μεσάνυχτα η σταυροδοσία των υποψηφίων

Εξολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο θα μεταδοθούν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους των 144 εκλογικών τμημάτων της Χίου και το 1 των ετεροδηματών, τα εκλογικά αποτελέσματα, το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με τον καθύλην αρμόδιο εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χίου Δημοσθένη Βούκουνα, οι αντιπρόσωποι θα καταγράψουν τα αποτελέσματα σε τάμπλετ, κατευθείαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο στη συνέχεια θα τα καταχωρεί αυτόματα στην ιστοσελίδα του.

Με αυτόν τον τρόπο υπολογίζεται ότι η πρώτη σαφής εικόνα για τα ποσοστά των κομμάτων θα έρθει περί τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή σχεδόν 2 ώρες νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Πιο αργή θα είναι η διαδικασία για την σταυροδοσία των υποψηφίων, αφού η τελική εικόνα θα διαμορφωθεί κοντά στα μεσάνυχτα.

Παράλληλα με τη συγκεκριμένη διαδικασία, ως δικλείδα ασφαλείας θα αποστέλλεται και το έντυπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων μέσω αγγελιοφόρων, μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών από τα ΚΕΠ κάθε Δημοτικής Ενότητας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ