12.6.2023 14:11

«Ανάσα δημοκρατίας και σεβασμού της διαφορετικότητας το «Πράσινο και Μωβ»»- Βίντεο

Στις βασικές πολιτικές και κοινωνικές προτεραιότητες της Συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ» που κατέρχεται στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αναφέρθηκε ο συνεπικεφαλής της Συμμαχίας Δομήνικος Χρυσίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. το πρωί της Δευτέρας 12/6/2023 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πλαισιωμένος από την Γ. Αργυρούδη και τους Μ. Μπογή και Α. Καρύδα, ο κ. Χρυσίδης, σημείωσε ότι η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ» απευθύνεται σε όσους πολίτες έλκονται από την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις επόμενες γενιές.

«Ήρθε η ώρα να ενισχυθεί η δημοκρατία, η διαφάνεια, το κράτος δικαίου, οι πράσινες πολιτικές, η βιώσιμη οικονομία, η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, η δικαιοσύνη, ώστε η Ελλάδα να συμπλεύσει με την ευοίωνη ευρωπαϊκή προοπτική. Το Πράσινο & Μωβ στοχεύει να προωθήσει στη Βουλή και στην κοινωνία σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό στον Άνθρωπο, στη Φύση και στα Ζώα. Μια δίκαιη, βιώσιμη, δυναμική οικονομία για όλες και όλους. Στοχεύει να στηρίξει ενεργά και σταθερά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος, του κλίματος και της φύσης, την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, το κράτος δικαίου και τη διαφάνεια, καθώς και την ισότητα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Χρυσίδης.

Από την πλευρά τους, οι δύο υποψήφιοι της Χίου, Μ. Μπογή και Α. Καρύδας, εστίασαν στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, με την Γιούλα Αργυρούδη να συμπληρώνει ότι η κλιματική αλλαγή, αφορά ένα νέο συνολικό μοντέλο ζωής και εξ αυτού του λόγου δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ