3.5.2023 14:39

144 εκλογικά τμήματα σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες για τις εθνικές εκλογές

Συνολικά 144 εκλογικά τμήματα θα στηθούν σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες, ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Χίου να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών της Κυριακής 21 Μαΐου 2023.

Ο καθορισμός των εκλογικών τμημάτων και των καταστημάτων ψηφοφορίας, προέκυψε έπειτα από σύσκεψη της Διεύθυνσης Διοικητικού και Οικονομικού της Π.Ε. Χίου, την οποία υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής.

Σύμφωνα με την απόφαση καθορισμού, 1 εκλογικό τμήμα θα στηθεί στα Ψαρά και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο των Ψαρών, 3 εκλογικά τμήματα στις Οινούσσες και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Οινουσσών και τα υπόλοιπα στις Δημοτικές Κοινότητες της Χίου.

Ως προς το νησί της Χίου: 45 εκλογικά τμήματα θα στηθούν στην πόλη, 21 στην Ομηρούπολη, 16 στην Αμανή, 16 στην Ιωνία, 13 στα Καρδάμυλα, 12 στα Μαστιχοχώρια, 10 στα Καμπόχωρα και 7 στον Άγιο Μηνά.

Να σημειωθεί ότι στη Σχολή Μηχανικών Χίου θα στηθεί Ειδικό Μεικτό Εκλογικό Τμήμα Ετεροδημοτών για τους εκλογείς των βασικών εκλογικών περιφερειών και συγκεκριμένα:

  • 05- Ά Αθηνών από το Α έως το Ω.
  • 06- Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών από το Α’ έως το Ω.
  • 07- Δυτικού Τομέα Αθηνών από το Α’ έως το Ω.
  • 08 – Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών από το Α’ έως το Ω.
  • 26 Α’ Θεσσαλονίκης από το Α’ έως Ω.
Αρχείο PDF

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ 21-5-2023

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ