25.1.2024 12:09

Τιμούν τους Τρεις Ιεράρχες τα σχολεία της Βολισσού

Με την καθιερωμένη μεταφορά της εικόνας των Τριών Ιεραρχών από το σχολείο στην κεντρική εκκλησία, αλλά και με Αρχιερατική θεία λειτουργία στο μέσο του Ναού, τα 3 σχολεία της Βολισσού (Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις «Μιχ. Παπαμαύρος», Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο) θα τιμήσουν και φέτος τους Αγίους προστάτες της παιδείας.

Δέκα χρόνια μετά την αναβίωσή του (2014) το έθιμο μεταφοράς της εικόνας θα τηρηθεί και φέτος κανονικά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εικόνα θα μεταφερθεί με πομπή την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει Εσπερινός στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου θα τελεστεί στην ίδια εκκλησία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. ΜΑΡΚΟΥ. Η λειτουργία θα τελεστεί στο μέσο του Ναού. Θα ακολουθήσει μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών όλων των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών, μαθητών, εργαζομένων, δωρητών και ευεργετών του σχολείου. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ