20.12.2021 10:20

Γιώργος Καμίνης: "Σήμερα αφήνουμε πίσω μας μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του νησιού μας"

Δήλωση βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη, για το Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Ιωακείμ

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του νησιού μας. 

Ένας φωτισμένος ιεράρχης, πατριώτης, αγωνιστής, φιλεύσπλαχνος και ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό της Χίου αποκαθίσταται. Η μνήμη του ενώνεται και πάλι με το σώμα της Εκκλησίας μας, από το οποίο είχε βίαια αποκοπεί εξαιτίας της διάχυτης μισαλλοδοξιας της μεταπολεμικής περιόδου του Εμφυλίου. 

Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Ιωακείμ, γέννημα θρέμμα των Θυμιανών, έζησε μια ζωή ανιδιοτελούς προσφοράς προς την πατρίδα και τους συμπατριώτες του. Πέθανε όμως έκπτωτος και πάμπτωχος, με τη μνήμη του σπιλωμένη. Εβδομήντα ένα  χρόνια μετά, μέσα από προσπάθειες πολλών συμπατριωτών μας, η αδικία αυτή επιτέλους αποκαταστάθηκε, με τη βούλα της Ιεράς Συνόδου. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει ο σημερινός Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Μάρκος που συνέβαλε καταλυτικά, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που έδωσε όταν ανέλαβε καθήκοντα. 

Σήμερα, στα Θυμιανά, τιμούμε τη μνήμη του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου. Το παράδειγμά του μας γεμίζει αισιοδοξία ότι η μισαλλοδοξία και ο πολιτικός φανατισμός δεν θα βρουν ποτέ ξανά γόνιμο έδαφος στην πατρίδα μας.

Αιωνία του η μνήμη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ