6.2.2020 15:00

Μία γνωριμία με τους KNT Office | ΒΙΝΤΕΟ

Μία ομάδα δύο νέων μηχανικών μας ξεναγούν στο χώρο τους στη Χίο και μας μιλούν για τις ιδέες τους…

Το γραφείο KNT (K.Kalymnios & T.Tsonona) συστάθηκε το 2018 στη Χίο από τον Κωστή Καλυμνιό, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών ΑΠΘ, και την Θεανώ Τσονωνά, Αρχιτέκτονα Μηχανικό ΑΠΘ. Ως γραφείο ασχολούνται με την αρχιτεκτονική μελέτη και τη μελέτη και εφαρμογή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Η πρόθεση των δύο συνεργατών είναι να σχεδιάζουν projects σύμφωνα με τις ανάγκες του σημερινού «κάτοικου» ενός χώρου, που εναρμονίζονται με το περιβάλλον και διέπονται από οικολογική συνείδηση.

 

Ο σχεδιασμός νέων κατασκευών, είτε αφορά το επίπεδο μίας ανακαίνισης ή μίας νέας κατοικίας, έχει γίνει μία ιδιαίτερη πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους μηχανικούς. Η αισθητική πρέπει να συμβαδίζει με την οικονομία και με το περιβάλλον. Η οικονομία από τη μία προϋποθέτει εξοικονόμηση ενέργειας, χαμηλό κόστος συντήρησης, ικανοποιητική διάρκεια ζωής και η αισθητική χρειάζεται να ενσωματώσει όλες αυτές τις ανάγκες μαζί με την ιδέα του πελάτη για το χώρο του. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα και σίγουρα για την ομάδα του ΚΝΤ OFFICE είναι ένας στόχος που θα ήθελαν να πετύχουν.

Σε μία γεμάτη συνέντευξη στον «π» μας μιλούν για όλα και για το πώς ξεκίνησαν το γραφείο τους στη Χίο.

«[…]είναι καλό στον τόπο που απευθύνεσαι, ο κόσμος να έχει διαμορφώσει την αισθητική του από όμορφες εικόνες. Αυτό, συνήθως, προδιαγράφει και μία ποιοτική συνεργασία με τον πελάτη. Η Χίος είναι ένα νησί με […]πολλούς άλλους μικρούς τόπους μέσα της. Διαφορετικοί τύποι κατοίκησης και μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με την καλλιέργεια των φυσικών της πόρων. Αυτό, λοιπόν, για εμάς είναι μία πολύ ευχάριστη συγκυρία που μας επιτρέπει να κινηθούμε σε πολλά επίπεδα δημιουργίας.»

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ