4.7.2013 11:26

Αν ήμουν στη θέση … του Γιώργη Λιγνού

… θα εκμεταλλευόμουν τη … στραβοτιμονιά με το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και με ισχυρό σύμμαχο το ανοιχτό θέατρο των Καρδαμύλων θα επιδίωκα να μετατρέψω τα Καρδάμυλα σε πολιτιστικό κέντρο του νησιού για αυτό το καλοκαίρι.

Κάθε μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός με σεβασμό στον ιδρώτα για την προετοιμασία του επιλέγει ο χώρος παρουσίας του να εμπνέει τους καλλιτέχνες και το κοινό του. Αυτή τη στιγμή, με τον περιορισμό των θεατών στις παραστάσεις του Καστρομηνά, ο μόνος αξιοπρεπής χώρος φιλοξενίας σημαντικών θερινών πολιτιστικών δρώμενων είναι το ανοιχτό θέατρο Καρδαμύλων.

Αντιδήμαρχος και τοπική κοινωνία οφείλουν να κάνουν το παν για να αξιοποιήσουν προς όφελος του τόπου αυτή τη … μοναδικότητα, προσωρινού βαθμού ίσως. Θα πρέπει να εντοπίσουν τον τρόπο οι ιδιωτικοί θίασοι και τα μουσικά σχήματα να γνωρίσουν το χώρο, να αποβάλλουν τις όποιες ενστάσεις τους για τις συνέπειες της αποκέντρωσης ως προς την εμπορικότητα μιας παράστασης και να καταλήξουν ότι χώρο σαν το ανοιχτό θέατρο δεν θα βρουν αλλού για να αναδείξει τη δουλειά τους.

Μια σωστή προώθηση του χώρου υποστηρίζει σε μεγάλο βαθμό και τις λιγοστές επιχειρήσεις των Καρδαμύλων. Η παρουσία κάποιων χιλιάδων θεατών έχει αυτονόητη θετική επίπτωση για τα εστιατόρια και τα καφέ της περιοχής και κυρίως σπάει την απομόνωση της από όλη την υπόλοιπη Χίο. Είναι το καλύτερο δυνατό κίνητρο η παραλιακή ζώνη των Καρδαμύλων να … συστηθεί με τον πληθυσμό του νησιού. Είναι τόσο ειδυλλιακή την καλοκαιρινή περίοδο, αδικημένη από την σχεδόν μηδενική προβολή και προώθηση της.

Το ανοιχτό θέατρο των Καρδαμύλων πρέπει να λειτουργήσει ως χρυσοφόρα υποδομή για την περιοχή των Καρδαμύλων. Φτάνει κάποτε να αποκτήσει ένα φορέα διαχείρισης με δυνατότητες να το αναδείξει.

ο θεσιθήρας

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ