22.1.2013 15:03

Αν ήμουν στη θέση του … Νίκου Νύκτα

… θα έθετα ως κορυφαίο στόχο της θητείας μου στην Ομηρούπολη να ακολουθήσω την προεργασία του προκατόχου μου και να φέρω ακόμα πιο κοντά τη δημιουργία Κέντρου Ομηρικής Προβολής στη Δασκαλόπετρα.

Για να συμβεί αυτό ο Νίκος πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες γιατί, προς τιμήν του, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Βροντάδου κάνει υπομονή και δεν έχει ακόμα αποβάλλει το Δήμο από το άλλοτε εστιατόριο, καθώς δεν έχει ενεργοποιηθεί το συμβόλαιο ενοικίασης, αλλά ως πότε; Παράλληλα πρέπει να κινηθεί αυτόνομα, διερευνώντας αν υφίσταται ακόμα εκείνο το Σύμφωνο Συνεργασίας με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το οποίο επίσης ουδέποτε δεν ενεργοποιήσαμε ως τόπος.

Υπάρχουν σίγουρα οι σειρήνες, αυτές που δε μπόρεσε να αποφύγει ο Κ. Μούνδρος, που θα του τραγουδούν ότι όλα μπορούν να γίνουν βασισμένα στις εγχώριες δυνάμεις, είτε αυτές κατοικοεδρεύουν στο δημοτικό ακίνητο της Οινοποίωνος, είτε πίνουν τον καφέ τους στα φιλολογικά σαλόνια του νησιού. Δίχως να αμφισβητώ τη συμβολή τους στην προσπάθεια, επιβεβλημένη όταν έρθει η ώρα της, για να δρομολογηθεί με αξιώσεις και αποτελέσματα το εγχείρημα πρέπει να στηριχθεί σε πρόσωπα με σοβαρές εμπειρίες σε ανάλογες δράσεις. Αν αφεθεί, είτε για λόγους οικονομίας, είτε για λόγους πολιτικού χαϊδέματος, σε πρόσωπα κλειστής τοπικής εμβέλειας, θα κινδυνεύσει τόσο από άποψη χρόνου (ως πότε να κάνει υπομονή ο Άγιος Γιώργης), όσο και σε τελικό αποτέλεσμα.

Ο νέος αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, πριν κάνει την οποιαδήποτε κίνηση, είναι απαραίτητο να ταξιδέψει. Να δει με τα μάτια του στην Αθήνα, για να μην τον στείλω ακόμα πιο μακριά, ανάλογους χώρους ψηφιακής απεικόνισης ιστορικών περιόδων, για να μπορεί να γνωρίζει, χωρίς να παρασύρεται από αδαείς, ποιος είναι ο τελικός στόχος. Αν τα μάτια ανοίξουν όσο χρειάζεται, το επόμενο ΕΣΠΑ την Ομηρούπολη θα περιμένει. Γιατί, ας μην τρέφει αυταπάτη άμεσης κορδέλας ο αντιδήμαρχος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ