Στην κάλυψη των περίπου 25 έως 30 μαθητικών δρομολογίων που παραμένουν άγονα επικεντρώνεται η Περιφέρεια, προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας.
Η διαγωνιστική διαδικασία για το μεγαλύτερο μέρος του μεταφορικού έργου ολοκληρώθηκε ομαλά, ωστόσο ένας αριθμός γραμμών δεν προσέλκυσε ενδιαφέρον από μεταφορείς. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει ήδη προκηρυχθεί νέα διαδικασία, με την Περιφερειακή Αρχή να επιδιώκει την κάλυψή τους το συντομότερο δυνατό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η μαθητική μεταφορά στη Χίο αφορά συνολικά περίπου 1.800 έως 1.900 παιδιά και πραγματοποιείται μέσω περίπου 160 έως 165 δρομολογίων.
Από το σύνολο αυτό, περίπου 25 έως 30 γραμμές έχουν χαρακτηριστεί άγονες, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται περί τους 180 έως 200 μαθητές κατά την έναρξη των μαθημάτων. Τα κενά εντοπίζονται τόσο σε περιοχές της Νότιας Χίου όσο και σε διαδρομές που συνδέονται με σχολικές μονάδες της πόλης.
Η προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών επικεντρώνεται πλέον στην επαναπροκήρυξη των συγκεκριμένων γραμμών, ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον και να εξασφαλιστεί η μεταφορά των παιδιών σε καθημερινή βάση.
Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί προβλέπει την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών από τα μέσα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ή, το αργότερο, στις αρχές Οκτωβρίου. Μέχρι τότε, στόχος είναι να έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι και για τις γραμμές που δεν καλύφθηκαν στον αρχικό διαγωνισμό.
Παράλληλα, μέρος του μεταφορικού έργου που δεν εξυπηρετείται από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει ήδη καλυφθεί με εναλλακτικά μέσα, κυρίως ταξί, ενώ όπου απαιτείται αξιοποιούνται και άλλα κατάλληλα οχήματα.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.