7.3.2018 13:28

Δικαίως δύσπιστοι για το μεταφορικό ισοδύναμο

Να επανεξετάσει συνολικά το φορολογικό ανταγωνισμό, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο, όπου τα τελευταία έτη έχει κυριαρχήσει η αποεπένδυση, ζήτησε στη συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αντικείμενο το μεταφορικό ισοδύναμο ο Παντ. Λεγάτος, αφού χαιρέτησε την κυβερνητική πρωτοβουλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο κ. Σαντορινιός δεν δέχθηκε να ανοίξει καμία επιπλέον συζήτηση επανεξέτασης του ΦΠΑ, θεωρώντας ότι για την κυβέρνηση το θέμα έχει κλείσει.

«Το υψηλό κόστος δραστηριοποίησης αποψιλώνει τα νησιά από το πιο δυναμικό τους κομμάτι: τους νέους, οι οποίοι φεύγουν αναζητώντας επαγγελματική αποκατάσταση σε μεγάλα αστικά κέντρα. Νησιά σε οικονομικό μαρασμό και γηρασμένα καθίστανται έρμαια όσων τα επιβουλεύονται», επεσήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου
Τέλος υπενθύμισε ότι οι νησιώτες ακούν εδώ και 30 χρόνια εξαγγελίες αναφορικά με το μεταφορικό ισοδύναμο, που είναι ένα μόνο από τα βασικά τους προβλήματα, και δικαίως είναι δύσπιστοι.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ