#Mediterra

ΕΛΑΣ Χίου – Σφοδρή κριτική σε Mediterra και Ένωση Μαστιχοπαραγωγών

Εξηγήσεις για τον διαχειριστικό έλεγχο, τη διακοπή διαπραγμάτευσης της μετοχής και τις απολύσεις ζητά το Συντονιστικό Γραφείο της ΕΛΑΣ Χίου, επιρρίπτοντας ευθύνες και στη διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών

Σαφείς απαντήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Mediterra, αλλά και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, απαιτεί το Συντονιστικό Γραφείο της ΕΛΑΣ Χίου, ασκώντας δριμεία κριτική τόσο στη διοίκηση της εταιρείας όσο και στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η οποία αποτελεί τον βασικό της μέτοχο.

Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και την απάντηση της επιχείρησης, η ΕΛΑΣ χαρακτηρίζει επιεικώς απαράδεκτη τη στάση της διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι η παράθεση αριθμών για προσλήψεις και απολύσεις δεν αγγίζει την ουσία των προβλημάτων.

Στο επίκεντρο της παρέμβασής της βρίσκονται τα ερωτήματα που, όπως επισημαίνει, παραμένουν αναπάντητα σχετικά με τον διαχειριστικό έλεγχο, τη διακοπή διαπραγμάτευσης της μετοχής στο Χρηματιστήριο και, κυρίως, την απουσία ενός σαφούς σχεδίου εξόδου από την κρίση, πέραν των σχεδιαζόμενων περικοπών.

Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι η τοποθέτηση απέναντι στη διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, στην οποία καταλογίζεται σιωπή παρά τον καθοριστικό μετοχικό της ρόλο. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει την ανάγκη διαφύλαξης του συνεταιριστικού και κοινωνικού χαρακτήρα της Ένωσης, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί ιστορική κατάκτηση των μαστιχοπαραγωγών.


Η ανακοίνωση

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα το ζήτημα που προέκυψε με την Mediterra, εταιρεία της οποίας βασικός μέτοχος είναι η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Η διακοπή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της στο Χρηματιστήριο και οι περικοπές προσωπικού και δραστηριοτήτων που σχεδιάζει η επιχείρηση εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία μέχρι στιγμής παραμένουν αναπάντητα.

Παράλληλα η απάντηση που έδωσε στις σοβαρές καταγγελίες του Σωματείου των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού μας η διοίκηση της Εταιρείας είναι επιεικώς απαράδεκτες. Η παράθεση κάποιων αριθμών απολύσεων και προσλήψεων εργαζομένων αποτελούν καθαρή κοροϊδία προς τους ίδιους, αλλά και προς τους παραγωγούς της Χίου.

Κουβέντα για «την ταμπακιέρα», για τους λόγους δηλαδή που οδήγησαν στον διαχειριστικό έλεγχο της Εταιρείας, την διακοπή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της και κυρίως το σχέδιο εξόδου της από την κρίση, πέραν από τις περικοπές του προσωπικού.

Την ίδια ώρα σοβαρές ευθύνες έχει και η Διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η οποία τηρεί σιγή ιχθύος, αν και βασικός μέτοχος της Εταιρείας. Ο λαλίστατος κατά τα άλλα Πρόεδρος της, οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να δεσμευτεί για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα πορίσματα των ελέγχων, αναμένουμε την σαφή δέσμευση όλων για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υγιή λειτουργία της Mediterra, καθώς και την ουσιαστική στήριξη των θεσμικών φορέων του νησιού προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει συνεταιριστικός και άρα βαθιά κοινωνικός φορέας και πως ο χαρακτήρας του αυτός διατηρήθηκε κοντά έναν αιώνα με αγώνες και θυσίες των μαστιχοπαραγωγών και όχι μόνο.

Το Συντονιστικό Γραφείο της ΕΛΑΣ Χίου

X

Οι ειδήσεις σήμερα Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Tags: Mediterra

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ