30.4.2018 16:10

ΒΙΝΤΕΟ | Το σχολείο τουρισμού της Χίου ανοίγει τις πόρτες του σε όλη την κοινωνία

Ένα από τα πιο επιτυχημένα πρότζεκτ των τελευταίων ετών που άπτονται ζητημάτων τουρισμού ετοιμάζονται να υλοποιήσουν από κοινού Δήμος Χίου κι Επιμελητήριο, που ανακοίνωσαν την λειτουργία του Σχολείου Τουρισμού On Tour της Χίου στις 15 και 16 Μαίου στη μεγάλη αίθουσα του Ομηρείου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Λεγάτος όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού του Δήμου Δ. Καράλης, σημείωσαν ότι το σχολείο δεν απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες τουρισμού αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο με στόχο ο συμμετέχων να λάβει γνώσεις και ιδέες αλλά και να αναπτύξει τις δεξιότητές του σε ζητήματα τουρισμού.

«Το σχολείο τουρισμού ξεκίνησε από την Καλαμάτα και ο σκοπός του είναι να αποκτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό, χρήσιμες και πρακτικές γνώσεις που οδηγούν στη  βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε τοπικά και έχει καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα. Η εγγραφή είναι εντελώς δωρεάν», τόνισε ο Δ. Καράλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Π. Λεγάτος επεσήμανε ότι το Σχολείο Τουρισμού «έρχεται να καλύψει την ανάγκη των εμπλεκόμενων του τουρισμού για το πως θα πάμε μπροστά, πως θα αποκτήσουμε μία ταυτότητα και πως θα γίνουμε οι πρεσβευτές του τόπου μας. Σαφώς θα υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Θα υπάρξουν ομιλητές που θα μιλήσουν για το πώς θα κάνουμε την εταιρεία μας καλύτερη στο διαδίκτυο».

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 200 συμμετοχές και υπάρχει περιθώριο ακόμα 100 θέσεων.

Ξεχωριστός στο συγκεκριμένο σχολείο είναι ο τρόπος διδασκαλίας που γίνεται μέσα από διαδραστικές ομιλίες και πρακτικές συμβουλές και παρουσιάσεις ενώ διοργανώνονται  και δυο εργαστήρια,  το ένα με θέμα το λάδι και το άλλο με θέμα τη χρήση των τοπικών προϊόντων στις παρασκευές ποτών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ