10.6.2015 14:41

Όνειρο θερινής νυκτός…

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Σε θεατρικό κόσμημα για το νησί είχε υποσχεθεί ότι θα μετατρέψει το Ανοιχτό θέατρο Καρδαμύλων ο Δήμος Χίου, με παρεμβάσεις ύψους 636.000 ευρώ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» .

Τελικά… μόνο για κάποιες εκδηλώσεις χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και για … πικ νικ θα μπορούν να το χρησιμοποιούν άνετα οι Καρδαμυλίτες, αφού ακυρώθηκαν οι περισσότερες συμπληρωματικές εργασίες  και δεν θα κατασκευαστούν βασικές λειτουργικές υποδομές που χαρακτηρίζουν ένα θεατρικό χώρο. Το έργο απεντάχθηκε από το αρχικό επιχειρησιακό πρόγραμμα, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και οι πιστώσεις μειώθηκαν σε  400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν αναγκαστικά οι κατασκευές των καμαρινιών, των περιμετρικών τοιχίων και  των πλακοστρώσεων στους  χώρους της ορχήστρας και του δρόμου.

 Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Καρδαμύλων μπορεί να τις στεγάσει τις φετινές πολιτιστικές του εκδηλώσεις σε οποιοδήποτε ανοικτό δημόσιο χώρο, σε σχολικές αίθουσες  ή σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε πριν από πολλές δεκαετίες, αφού τα συμπληρωματικά έργα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το Μάιο παραμένουν ημιτελή και η παράδοση τους  μετατίθεται για το τέλος του καλοκαιριού όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και οι θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις…Σύμφωνα με το Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Λευτέρη Παπαλάνη, ο εργολάβος έχει κηρυχθεί εκπρόθεσμος, αλλά  του δόθηκε τρίμηνη παράταση αποπεράτωσης των εργασιών και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα παραληφθεί στο τέλος του Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ