31.10.2019 10:43

Ο Παντ. Λεγάτος θα εκπροσωπήσει τον ΕΟΑΕΝ στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανταποκρίθηκε άμεσα στο  αίτημα που έθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης στη συνάντηση που είχε, στις 02/08/2019, με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, παρουσία και της Γενικής Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κας Χριστιάνας Καλογήρου, σχετικά με την συμμετοχή εκπροσώπων του Ομίλου στην σύνθεση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.).

Η ικανοποίηση του αιτήματος εντάσσεται στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μεταξύ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και του Υπουργείου σε ζητήματα νησιωτικής πολιτικής,  γι΄ αυτό και η Διοίκηση του Ομίλου εκφράζει θερμές ευχαριστίες  τόσο στον Υπουργό όσο και στη Γενική Γραμματέα.

Έτσι, μετά από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Θαλάσσιων Συγκοινωνιών του Υπουργείου για την τροποποίηση συγκρότησης του Σ.Α.Σ., ο ΕΟΑΕΝ υπέδειξε ως τακτικό εκπρόσωπο τον κ. Παντελή Λεγάτο, Α΄ Αντιπρόεδρο του ΕΟΑΕΝ και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου, με αναπληρωτή τον κ. Δημήτρη Συξέρη, Οικονομικό Επόπτη ΕΟΑΕΝ και Υπεύθυνο Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Μάλιστα ο κ. Λεγάτος συμμετείχε για πρώτη φορά στη χθεσινή (30/10/2019) συνεδρίαση του Σ.Α.Σ.

Η εκπροσώπηση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στο Σ.Α.Σ. αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του Ομίλου, γιατί πιστεύουμε ότι, ως νησιώτες επιχειρηματίες που βιώνουμε την κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοϊας, μπορούμε και είμαστε σε θέση με τεκμηριωμένες προτάσεις να συμβάλουμε στην βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών με τον ηπειρωτικό κορμό, αλλά και μεταξύ τους, στον εξορθολογισμό του δικτύου και του θεσμικού πλαισίου, ώστε να διασφαλιστεί η εδαφική συνέχεια της χώρας και το ακτοπλοϊκό μεταφορικό έργο από και προς όλους τους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ