12.5.2021 7:53

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΑΔΕΔΥ για τους θανάτους μεταναστών

Η ΕΓ ΤΟΥ Ν.Τ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν  στο ΚΥΤ της  ΒΙΑΛ, που είχαν ως αποτέλεσμα δυο άνθρωποι αν χάσουν τη ζωή τους και μια έγκυος γυναίκα να γεννήσει έξω από το ΚΥΤ, στο δρόμο. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του υπουργού της , στον εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων ακόμη και με άσυλο, το γεγονός ότι κι εκείνους και τα παιδιά τους, τους έχουν παρατημένους στη μοίρα τους.

Αυτό το επικίνδυνο για τις ζωές των ανθρώπων της ΒΙΑΛ καθεστώς, το   επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή , αφού οι υγειονομικές συνθήκες και υγειονομικοί έλεγχοι  πρόληψης ασθενειών, αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός και επιλαμβάνονται είτε ΜΚΟ είτε το Νοσοκομείο Χίου με τον τεράστιο φόρτο περιστατικών.

Τα όσα κυνικά ξεστομίζει κάθε φορά ο υπουργός κ. Μηταράκης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , αποδεικνύουν την κυβερνητική αναλγησία και το ποιοι καλλιεργούν το φόβο και την ανασφάλεια σε όλους εμάς,  αλλά και το ποιοι δίνουν επιχειρήματα στο ρατσιστικό μίσος και την ξενοφοβία, όταν μιλούν για νέα κέντρα –υπερδομές, που τάχα θα λύσουν το πρόβλημα, οπότε μέχρι τότε ας πεθαίνουν από παθολογικά αίτια, λόγω της καλοπέρασης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ!

ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΗ ΣΤΙΣ  11Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ!

ΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

 Ξεκαθαρίζουμε για πολλοστή φορά ,ότι στο βαθμό των δικών της δυνατοτήτων και ευθυνών δεν πρόκειται να αποδεχθούμε  καμιά νέα δομή πάνω στο νησί , κλειστή ή ανοικτή μικρή ή μεγάλη. 

Είμαστε ενάντια στις πολιτικές της εξαθλίωσης  των εργαζομένων, των κατοίκων του νησιού μας και του Βορείου Αιγαίου και στις πολιτικές που θέλουν τα νησιά μας να τα μετατρέψουν σε φυλακές της Ε.Ε. Ονειρεύονται τους πρόσφυγες φυλακισμένους, εξαθλιωμένους και σε συνθήκες απάνθρωπες. 

Όλοι μαζί σε έναν κοινό αγώνα κατά αυτών των πολιτικών, κατά της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία, κατά της πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» .

Όλες οι μεθοδεύσεις του  Υπουργού Μετανάστευσης, τα παραμύθια του και το κυνήγι μαγισσών για υποκινητές και «δράκους»,  δεν μας θολώνουν την πραγματική εικόνα, που μαζί με την κυβέρνηση και την ΕΕ , συνεχίζουν δυστυχώς τα σχέδιά τους  ενάντια στη δική μας βούληση , γνωρίζοντας ότι δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, αφού γκριζάρουν επίσημα τα νησιά και το νησί μας.

Αγωνιζόμαστε:

  • Προστασία και αξιοπρεπείς συνθήκες των προσφύγων μεταναστών για όσο καιρό παραμένουν στα νησιά μας ή στη χώρα μας!
  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος ,ούτε πουθενά,  να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.
  • Κλείσιμο των hot spots.
  • Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας.  
  • Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού  περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση . 
  • Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά! Καμία άλλη διαδικασία που αφορά στο μεταναστευτικό (για παράδειγμα αιτήσεις και απονομή ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.α.) 
  • Διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και για όσους περνούν στην ελληνική επικράτεια να γίνεται στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού .

Καλούμε όλα τα α/μια  σωματεία της δύναμής μας  και όλα τα σωματεία και τους φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να δώσουν το δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο  15 Μάη στις 11:00π.μ. στην Πλατεία Βουνακίου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας .

Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά , στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ