12.5.2021 14:19

Π. Νικήτας για ΒΙ.ΑΛ. : «Μας μετατρέπουν σε δεσμοφύλακες ψυχών και νεκρών»

Ευρύ κάλεσμα στους πολίτες της Χίου να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙ.ΑΛ. τασσόμενοι παράλληλα κατά της δημιουργίας δομής, απευθύνει το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ για το προσεχές Σάββατο στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Χίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΒΙ.ΑΛ. επανέφεραν στη μνήμη τις «άθλιες» συνθήκες «κράτησης» των ανθρώπων όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, Π. Νικήτας:

«Είχαμε τους θανάτους δυο συνανθρώπων μας προσφύγων αλλά και μια γέννα στην είσοδο της ΒΙ.ΑΛ. είναι απάνθρωπο να πεθαίνουν έτσι… Αυτοί οι άνθρωποι είχαν άσυλο στα χέρια τους».

Στόχος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ είναι να αγωνιστούν ώστε να απεγκλωβιστούν από τις δομές ενώ στέκονται δίπλα στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα αιτήματα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ είναι:

  • Προστασία και αξιοπρεπείς συνθήκες των προσφύγων μεταναστών για όσο καιρό παραμένουν στα νησιά μας ή στη χώρα μας!
  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος ,ούτε πουθενά,  να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.
  • Κλείσιμο των hot spots.
  • Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας.  
  • Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού  περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση . 
  • Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά! Καμία άλλη διαδικασία που αφορά στο μεταναστευτικό (για παράδειγμα αιτήσεις και απονομή ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.α.) 
  • Διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και για όσους περνούν στην ελληνική επικράτεια να γίνεται στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού .

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζεται στα νησιά, τα μετατρέπει σε γκρίζες ζώνες και τους πολίτες σε «δεσμοφύλακες ψυχών και νεκρών».

Τέλος ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ καλεί και τους υγειονομικούς που έμπρακτα αποδεικνύουν την αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους.  

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ