29.10.2018 11:53

Με λιγοστά Ελληνόπουλα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Σμύρνη

Μπορεί να απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από την πατρίδα τους αλλά η σκέψη τους είναι στην Ελλάδα. Η Ελληνική Κοινότητα της Σμύρνης, τα στελέχη του Γενικού Προξενείου αλλά και της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ, γιόρτασαν με τον δικό τους τρόπο την εθνική επέτειο του «Όχι», με μία σεμνή τελετή στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σμύρνης, συμμετέχοντας σε Δοξολογία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Στην ομιλία της η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κα. Αργυρώ Παπούλια επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες «είμαστε ένας ειρηνικός λαός που πιστεύει βαθιά στην ειρήνη, στον αλληλοσεβασμό και στη συνεργασία με τους γείτονές του είτε προς το Βορρά είτε προς την Ανατολή».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ