2.6.2021 22:44

Αντιδράσεις από τη Βέσσα για τις δηλώσεις Ξενάκη

Τις ανάγκες ποιων δημοτών εξυπηρετεί η ακύρωση δημιουργίας βρεφονηπιακού στη Βέσσα διερωτάται ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας;

Την αντίδραση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Βέσσας, προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη για ακύρωση του σχεδιασμού δημιουργίας βρεφονηπιακού σταθμού στη Βέσσα και μεταφορά του στο Πυργί.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του χωριού Γιάννης Τώρας κατηγορεί τη δημοτική αρχή για έλλειψη πληροφόρησης, προσθέτοντας ότι βιάζεται να εφαρμόσει τον νέο νόμο μέσα από τον οποίο παρακάμπτονται οι κοινότητες.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αναφορικά με την σημερινή επικαιρότητα στο νησί μας και πιο συγκεκριμένα το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας της κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού της Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων, από την Τ.Κ. Βέσσας σε άλλη Τ.Κ. ήθελα να τονίσω τα εξής:

Ως Πρόεδρος της Τ.Κ. Βέσσας νιώθω σίγουρος ότι έχω καταστήσει σαφές σε όλους τους αρμόδιους, πως επιθυμώ το έργο αυτό να γίνει στη Βέσσα, όπως εξ αρχής είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021. Βλέπω όμως ότι η Δημοτική Αρχή εξετάζει εναλλακτικές λύσεις. Ένα από τα ερωτήματα που μου δημιουργούνται είναι το γιατί τελικά να εξεταστεί αυτό το ενδεχόμενο.

Θεωρητικά η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες της θα έπρεπε να διατηρούν στο μέγιστο επιτρεπόμενο βαθμό μία στάση πρόνοιας απέναντι σε τοπικές κοινότητες που "ξεψυχούν" καθημερινά και που ταλανίζονται από το δημογραφικό πρόβλημα, μιας και ο πληθυσμός τους έχει φθίνουσα πορεία σε ανησυχητικό βαθμό. Όμως μετά λύπης μου αντιλαμβάνομαι ότι πρακτικά αυτό δε συμβαίνει.

Άλλωστε αυτό θα έπρεπε να γίνεται για να «εξυπηρετούνται ανάγκες των δημοτών». Ποιων δημοτών όμως τις ανάγκες να εξυπηρετήσεις, όταν σε μερικά μόνο χρόνια θα υπάρχουν ουκ ολίγες (πρώην) τοπικές κοινότητες που πλέον δε θα έχουν ούτε ένα δημότη; Ένα άλλο ερώτημα που μου δημιουργείται είναι το γιατί ο Πρόεδρος της Τ.Κ. για την οποία προορίζεται ένα έργο, να ενημερώνεται για το ενδεχόμενο αλλαγής της έδρας του έργου μέσα από δημοσιεύματα και συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα; Εικάζω ότι η Δημοτική Αρχή βιάστηκε να εφαρμόσει μάλλον το νέο εκλογικό νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση των Κοινοτήτων και θεώρησε περιττή τη θεσμική ενημέρωση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ