2.6.2021 14:16

Κουνά μαντήλι ο βρεφονηπιακός σταθμός από τη Βέσσα και πάει στο Πυργί

Εν αναμονή έγκρισης από το Υπουργείο Μετανάστευσης και για το 3ο Γυμνάσιο Χίου

Το ποσό των 590.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης θα αξιοποιήσει ο Δήμος Χίου με στόχο να πραγματοποιηθούν επισκευαστικές εργασίες σε σχολεία που φιλοξενούν προσφυγόπουλα.

Από το παραπάνω ποσό τα 390.000 ευρώ προορίζονται για επισκευαστικές εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο του Κάμπου και στο Νηπιαγωγείο του Βασιλειώνικου. Επίσης 210.000 ευρώ προορίζονται για το ΕΠΑΛ Χίου.

Ο Δήμος Χίου αναμένει και την έγκριση 1,6 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για το 3ο Γυμνάσιο Χίου:

«Στείλαμε όλα τα στοιχεία που μας ζήτησε το Υπουργείο. Εμείς αναμένουμε και πιστεύουμε ότι από εκεί θα χρηματοδοτηθούμε» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκης.

Στόχος του Δήμου είναι η αναζήτηση χρηματοδοτικών πόρων με μοναδικό στόχο την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων.

Νέος σχεδιασμός για τον βρεφονηπιακό της νότιας Χίου

Την ίδια ώρα με αίτημα προς την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Πυργιού η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ζητά την παραχώρηση χώρου με στόχο την δημιουργία ενός βρεφονηπιακού σταθμού.

Στην αίτηση που συνέταξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρσιών, Γ. Ξενάκης ζητά την παραχώρηση του χώρου για 25 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού προορίζοντας στο  χωριό της Βέσσας, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη το ύψος του προϋπολογισμού δεν ξεπερνούσε τις 60.000 ευρώ:

«Τόσο ο χώρος όσο και ο προϋπολογισμός ήταν μικρός» δήλωσε.

Έτσι ο Δήμος αναμένει την παραχώρηση χώρου από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών του Πυργιού ώστε ο Δήμος να αναζητήσει και το αντίστοιχο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ