13.4.2022 7:34

Αναστέλλεται η λειτουργία του ανοιχτού θεάτρου Καρδαμύλων;

Πηγή φωτογραφίας - Ιωάννης Φράγκος

Ανάστατοι οι κάτοικοι μετά την πληροφορία για αναστολή λειτουργίας του θεάτρου λόγω… μη αδειοδότησης

Σε αναβρασμό βρίσκεται η τοπική κοινωνία των Καρδαμύλων μετά την πληροφορία περί αναστολής λειτουργίας του ανοιχτού θεάτρου του χωριού «Αδαμάντιος Λαιμός», με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προγραμματιστεί καμία εκδήλωση για το καλοκαίρι.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη διαδικτυακή παρέμβαση του Καρδαμυλίτη Αλέκου Καραμούζου, ο οποίος επισημαίνει ότι αιτία αποτελεί η έλλειψη άδειας λειτουργίας, μετά από 25 χρόνια (!) συνεχούς λειτουργίας του χώρου και φιλοξενίας εκατοντάδων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Politischios.gr, το ανοιχτό θέατρο έχει περάσει στη διαχείριση της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Χίου, οπότε και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας του θεάτρου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Πατεριμό να μην επιτρέπει τη διεξαγωγή εκδηλώσεων μέχρι νεωτέρας. 

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι και τα πολιτιστικά σωματεία του χωριού προγραμματίζουν συνάντηση το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου με τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας προκειμένου να αναζητούσαν απαντήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ