17.9.2015 9:36

Περιοδεία Γιάννη Ζωφού σε ΔΕΗ και ΟΤΕ

Περιοδεία πραγματοποίησε ο Γ. Ζωφός υποψήφιος με το ΚΚΕ στη Χίο στις κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ και στις υπηρεσίες του ΟΤΕ, χθες Τρίτη.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε η έλλειψη του προσωπικού, που εντατικοποιεί την εργασία των εργαζομένων δημιουργώντας προβλήματα και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, η καθήλωση των μισθών όπως επίσης και πλευρές της ιδιωτικοποίησης μέσω της πρόσληψης εργαζομένων από θυγατρικές εταιρίες. Οι  ιδιωτικοποιήσεις όπως παρατηρήθηκε, θα έχουν επίπτωση και σε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια.

Ο Γ. Ζωφός τόνισε ότι: «Το ΚΚΕ πάλεψε και προειδοποίησε έγκαιρα γι’ αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις όταν όλα τα άλλα Κόμματα τις προωθούσαν ή τσακώνονταν για τα ποσοστά που θα βρίσκονται στον κρατικό καπιταλιστικό τομέα ή στον ιδιωτικό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η λαϊκή οικογένεια πληρώνει ακριβά το ρεύμα, τις επικοινωνίες».

Τέλος κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ «…που δεν μασάει τα λόγια του. Είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και έχει αποδείξει ότι μαζί με το λαό μπορεί καταθέσει νέους αγώνες – ασπίδα στη νέα θύελλα του μνημονίου που αυτή τη φορά έφεραν οι “αριστεροί” προσθέτοντας νέα βάρη στο μνημόνιο των “δεξιών” και των “σοσιαλιστών”. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε οι στρατηγικοί τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών να περάσουν στα χέρια του λαού για φθηνό ρεύμα και επικοινωνίες με βάση τις ανάγκες, με τους εργαζόμενους να κάνουν κουμάντο, με εργατικό έλεγχο, χωρίς τα βαρίδια των ανταγωνισμών για το κέρδος».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ